Ne petrecem tot mai mult timp pe rețelele de socializare, iar producătorii de jocuri au văzut în această obișnuință socială și o oportunitate de a oferi utilizatorilor o sumedenie de jocuri, din ce în ce mai interesante și mai complexe. La ora actuală, Facebook are peste un miliard de utilizatori, din care aproximativ o pătrime încearcă jocurile disponibile pe platformă, printre cele mai populare în 2020 numărându-se următoarele:

1. Candy Crush Saga, legendarul joc produs în 2012 de compania King, continuă să fie extrem de popular pe Facebook, fiind jucat de peste 50 de milioane de utilizatori din întreaga lume, lunar. Candy Crush Saga este un joc destul de simplu, cu bomboane colorate ce trebuie aranjate, însă faptul că are peste 900 de niveluri trezește în utilizator necesitatea de a merge cât mai departe cu putință. Ca și consecință a popularității uriașe a jocului, au apărut pe internet până și articole cu diverse “trucuri” despre cum să avansezi mai repede în joc.

2. În 2009, când cei de la Zynga au lansat primul FarmVille, a pornit o adevărată isterie pe Facebook, cu foarte multe notificări de la prieteni, care îți trimiteau cereri peste cereri, ori de câte ori jocul le sugera să facă asta. Între timp, lucrurile s-au mai calmat, a apărut FarmVille 2, cu o grafică mult mai bună, însă jocul tot strânge în jur de 5 milioane de utilizatori lunar, la nivel global.

3. Lansat de aceeași companie Zynga, în 2008, Zynga Poker este și el în topul jocurilor de pe Facebook. Este gratuit și poți chiar să inviți prietenii la aceeași masă, pentru o partidă de poker pe bani virtuali. Dacă ai impresia că ai depășit de mult acest stadiu și stăpânești jocul de poker foarte bine, poți experimenta, în schimb, noile turnee HexaPro puse la dispoziție de cei de la Vlad Cazino, turnee de tip Sit & Go unde poți încerca să câștigi un jackpot. Limitate la 3 jucători, cu un mini stack de pornire de 500 de fise, niveluri rapide și premii ce pot fi chiar și de 1.000 de ori mai mari decât prețul plătit la intrare, noile turnee HexaPro reprezintă o variantă ideală pentru jucătorii care nu au timp de turnee lungi și adoră surprizele. Variantele de buy-in la aceste turnee sunt cuprinse între 1 și 100 de euro, iar premiile pot ajunge chiar și la 100.000 euro, în funcție de multiplicatorul ales la întâmplare înainte de fiecare joc.

4. Criminal Case este un joc axat pe rezolvarea unor infracțiuni. Utilizatorul preia rolul unui detectiv care încearcă să soluționeze diferite cazuri folosindu-se de anumite indicii. Cu peste 10 milioane de jucători lunar, Criminal Case este unul dintre cele mai populare jocuri de pe Facebook.

5. Oricine are probabil cel puțin un prieten care i-a vorbit până acum de Clash of Titans. Jocul trezește nostalgia vremurilor când Age of Empires era la putere. Asta pentru că începi dintr-un punct zero, în care trebuie să-ți construiești un sat, pentru a avansa apoi și a te duela cu alți jucători de pe Facebook.

6. Lansat de Miniclip în 2010, 8 Ball Pool a scos mereu spiritul competitiv din noi. Întotdeauna a existat un prieten pe care doream să-l provocăm la un meci. Și, aproape indiferent de rezultat, urma și o revanșă. Regulile sunt ușor de înțeles, iar totul se poate executa doar din mouse. La ora actuală, în jur de 10 milioane de utilizatori Facebook joacă 8 Ball Pool lunar.

7. Dacă ești un împătimit al fotbalului și iți plac jocurile care îți permit să preiei rolul de manager, atunci sigur ai încercat cel puțin o dată Top Eleven Football Manager (Nordeus, 2010). Să conduci destinele unei echipe și să concurezi în calitate de manager este însă o activitate ce îți va răpi foarte mult timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.