Managerul interimar al Spitalului Județean Suceava, dr. Anatolii Buzdugan, a anunțat, în cadrul ședinței de lucru de la Prefectura Suceava, că la acest moment unitatea spitalicească are o capacitate disponibilă de 80 de locuri pentru pacienți COVID 19. Totodată, acesta a precizat că măsura de internare a cazurilor asimptomatice a fost una benefică deoarece cu un minim tratament pacienții au fost vindecați.
Managerul interimar a prezentat prioritățile pe termen scurt ale conducerii interimare și anume: asigurarea resursei umane de specialitate prin aducerea cadrelor medicale vindecate în activitate, în acest moment fiind asigurată prezența la spital a 50% din medici, 60% din asistentele medicale și 50% din infirmiere, asigurarea unui medic epidemiolog având în vedere că fluxurile de intrare/ ieșire COVID 19 sunt foarte aglomerate și necesită o permanentă monitorizare, o măsură temporar aplicată fiind aceea de decalare a programului. Acesta a insistat pe necesitatea de a se degreva ambulatoriul de specialitate pentru a putea prelua și alte patologii, pentru acest lucru fiind necesare circuite de acces separate din construcții modulare (proiect conceput și prezentat de secretarul de stat Paul Ionel Oprea) și asigurarea, tot printr-o construcție modulară a compartimentului ATI la Secția de Boli Infecțioase.
Conform lui Anatolii Buzdugan, realizarea acestor investiții ar permite o scurtare a perioadei de reintrare în normalitate a activității unității medicale.
„Referitor la aceste priorități prezentate de conducerea interimară a Spitalului Județean Sfântul Ioan cel Nou Suceava, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a solicitat întrunirea, în cursul zilei de azi, a Consiliului de Administrație al spitalului pentru a se demara toate acțiunile necesare mobilizării personalului medical în vederea revenirii în activitate, precum și pentru achiziția echipamentelor necesare realizării celor 3 construcții modulare. De asemenea acesta a solicitat sprijin reprezentanților societății civile prezenți în sală pentru asigurarea resurselor umane de specialitate necesare, specificând că angajații din compartimentul de Resurse Umane al Consiliului Județean Suceava vor oferi sprijin conform competențelo” a transmis Prefectura Suceava.

Oferta SAVCOM 22-17 Februarie OFERTA RITMIC COM ILIȘEȘTI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here