83 de cazuri noi de COVID, în județul Suceava, în ultimele 24 de ore. În total, de la începutul pandemiei, 20.333 de suceveni s-au infectat cu COVID. Cel puțin așa indică statisticile oficiale, pentru că în realitate numărului celor infectați cu noul coronavirus este mult mai mare.

Potrivit Prefecturii Suceava, în spitalele din județ sunt internați la acest moment 339 pacienți COVID, iar numărul persoanelor suspecte de COVID este de 78.

Din totalul celor 618 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 199 pacienți sunt diagnosticați cu noul coronavirus, 66 pacienți sunt în zona tampon și 353 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 199 pacienți diagnosticați cu noul coronavirus:

– 4 prezintă forme ușoare;

– 100 prezintă forme medii ale bolii;

– 76 prezintă forme severe;

– 19 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI (dintre aceștia 4 pacienți sunt ventilați non – invaziv și 4 intubați ventilați invaziv).

Spitalul Județean de Urgență Suceava dispune 260 paturi libere, din care 36 pentru pacienți COVID, 135 în sectorul non-Covid și 89 pentru zona tampon.

La unitatea ATI este disponibil doar un pat pentru pacienți COVID. De asemenea, sunt 24 ventilatoare libere, din care 12 pentru pacienții Covid-19, și 12 pentru pacienții non- Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 67 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (5 cu forme ușoare, 48 prezentând forme medii, 14 forme grave), 6 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, 16 locuri disponibile în sectorul Covid. La unitatea ATI Covid nu sunt internați pacienți, fiind 2 locuri disponibile.

La nivelul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați un număr de 19 pacienți diagnosticați cu COVID, dintre aceștia 11 prezintă forme medii, 5 forme grave, și 2 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 16 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Vatra Dornei sunt internați un număr de 16 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (11 forme medii și 5 cu forme grave) și 4 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 11 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Orășenesc Gura Humorului sunt internați un număr de 22 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (8 cu forme ușoare și 14 prezentând forme medii) nu sunt internate persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 22 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Boli Cronice Siret sunt internați 16 pacienți diagnosticați cu COVID (8 cu forme ușoare și 8 persoane cu formă medie), nu sunt internate persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 9 locuri în sectorul COVID.

Oferta SAVCOM 20-27 Septembrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here