Sâmbătă dimineață, la nivelul județului Suceava se află în izolare voluntară la domiciliu 3809 de persoane și în carantină instituționalizată 766. Până acum au ieșit din izolare 5354 de persoane și din carantină instituționalizată 157 de persoane. În momentul de față sunt 109 locuri disponibile pentru carantină.
Echipele mixte formate din polițiști, polițiști local, cadre MApN și jandarmi au efectuat, în cursul de vineri, verificări privind respectarea regimului de autoizolare la domiciliu sau carantinare, privind locațiile de carantinare precum și societățile comerciale pentru impunerea interdicțiilor pe timpul Stării de Urgență. La aceste acțiuni au participat 286 de polițiști, 110 polițiști locali, 36 de militari MApN.
Verificările au vizat 2635 de persoane aflate în autoizolare sau carantină și 80 de unități economice. Au fost aplícate 91 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor privind circulația persoanelor, cu o valoare total de 230.235 lei.
„Rugăm sucevenii să respecte recomandările specialiștilor privind nórmele de igienă și distanțare socială, prevederile Ordonanțelor Militare precum și ale Hotărârii nr. 8/31.03.2020 a Comitetului Județean pentru Conducerea și Coordonarea Intervenției.Singura cale prin care putem stopa răspândirea COVID -19 este reducerea la minim a riscului de expunere”, a transmis Prefectura Suceava.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here