Scriitorul şi publicistul Dumitru Teodorescu, director al cotidianului „Crai nou”, a încetat din viață vineri, 10 aprilie, la aproape 70 de ani. Dumitru Teodorescu se lupta cu boala de mai mulți ani și recent fusese diagnosticat cu COVID 19. Acesta a decedat în urma unei insuficiențe cardiace. Dumitru Teodorescu a fost diagnosticat cu COVID-19 la spitalul din Rădăuți, unde a ajuns cu dublă peneumonie după ce anterior fusese internat cu un avc minor la Spitalul Județean Suceava. Colegii săi de redacție au anunțat sâmbătă dimineață trista veste și au transmis condoleanțe familiei.
“S-a stins din viaţă șeful nostru, directorul ziarului Crai Nou, DUMITRU TEODORESCU. Simt jale, teamă şi o tristeţe adâncă, adâncă. M-am dus în amintiri din zilele noastre vesele, împreună, în timp ce mintea şi sufletul refuză să priceapă urâtul veştii. Ar mai fi un milliard de fraze de scris si miliarde de cuvinte de spus. Sau doar de păstrat tăcere…Îţi spun la plecare doar „Mulţumesc, şefu’, odihnește-te în pace și să mă ierți că am mai bombănit uneori!”, a scris pe pagina sa de socializare ziarista Daniela Beale.
“S-a stins Dumitru Teodorescu, directorul ziarului Crai Nou. Dumnezeu să-l odihnească! Dumitru Teodorescu mi-a fost șef timp de 7 ani la Crai Nou. A fost un om înțelegător, răbdător, empatic, implicat, tolerant. A fost un model pentru mine, un om minunat, care a știut să treacă muntele, împreună cu toată echipa sa, ca să mențină pe piață un ziar care a făcut istorie. M-a apreciat și l-am apreciat. Mi-a dat curaj și încredere că pot să fiu un jurnalist bun. În aceste clipe incredibil de grele pentru familia sa și pentru toți cei care l-au cunoscut și l-au apreciat, am să spun doar atât: Dumnezeu să-l odihnească în pace! Suceava a pierdut un gazetar valoros, echidistant, un om de cultură. Condoleanțe sincere familiei îndoliate!”, a scris pe pagina sa de socializare și jurnalista Oana Șlemco.
Dumitru Teodorescu a fost unul din cei mai vechi jurnaliști suceveni și un om de cultură veritabil. Directorul cotidianului „Crai Nou”, a fost inclus în Cartea de onoare a valorilor bucovinene, în 2016, la iniţiativa prefectului de atunci – Constantin Harasim. Dumenezeu să îl ierte! Condoleanțe familiei!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.