mașină poliție

Șofer blocat în trafic și imobilizat de polițiști, la Horodnic de jos. S-a întâmplat marți noapte, în jurul orei 22:45.

Șofer blocat în trafic după o urmărire pe o distanță de aproape un kilometru.

Polițiștii de la Marginea au efectuat semnal regulamentar de oprire autoturismului marca Volkswagen Touran care se deplasa pe DC 46, raza comunei Horodnic de Sus.

Conducătorul autoturismului a refuzat să se conformeze și a mărit viteza de deplasare, fapt pentru care s-a procedat la urmărirea acestuia pe o distanță de aproximativ un kilometru. Pe un drum comunal neclasificat, s-a reușit blocarea autoturismului în cauză.

Întrucât șoferul autoturismului încerca să se sustragă, acesta a fost imobilizat, după care s-a stabilit că este vorba de un tânăr 33 de ani, din comuna Horodnic de Sus.

Bărbatul emana halenă alcoolică, fapt pentru care a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o alcoolemie de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul băut a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți, unde i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cu ocazia verificărilor s-a constatat că autoturismul marca Volkswagen Touran are inspecția tehnică periodică expirată din data de 26.02.2021 și de asemenea nu există o poliță de răspundere civilă obligatorie valabilă în momentul opririi.

Având în vedere aceste aspecte, conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu iar ca măsură complementară s-a reținut certificatul de înmatriculare și plăcuțele cu numerele de înmatriculare.

Totodată, tânărul a fost sancționat contravențional cu amendă pentru nerespectarea semnalului regulamentar de oprire efectuat de către lucrătorii de poliție.

În cauză urmează a se efectua cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.