O suceveancă infectată cu COVID a născut patru băieți sănătoși. Este o premieră în România.

Femeia, originară din județul Suceava, a născut la Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Elena Doamna” din Iași, maternitate suport COVID. Ea se află la prima naștere.

Evenimentul a avut loc ieri pe 9 martie 2021. Gravida pozitivă cu SARS – CoV – 2 a născut fără a le transmite celor patru fii ai săi virusul. Micuții, născuți cu greutate între 1400 și 1800 de grame, sunt perfect sănătoși, declară medicii ieșeni.

Mama a evoluat bine din punct de vedere medical, starea ei fiind una stabilă. Este fericită și le-a dat nume băieților: Alexandru, Robert, Lucian și Luca.

„Este un caz foarte rar şi ne bucură că este un caz reuşit. Din punct de vedere medical, cazul este unul de literatură de specialitate – sunt foarte puţine cazuri de naşteri de cvadrupleţi din mame cu SARS-CoV-2.
În momentul de faţă mama se recuperează după un efort de durată, fiind vorba despre o intervenţie care a durat mai multe ore. Sunt primii copii ai familiei, iar mama îşi pregătise inclusiv numele pentru fiecare. Am putea spune că este o mamă-eroină”, a precizat dr. Gabriel Martinescu, managerul Maternităţii Elena Doamna pentru Ziarul de Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.