Un tânăr de 19 ani, angajat al SC Calcarul SA, a murit strivit de un compactor de asfalt. Tragedia s-a petrecut joi după amiază, la Slătioara.

Tânărul a murit strivit de un compactor de sfalt în timp ce efectua lucrări de modernizare la DJ 177 E.

Defunctul era angajat de aproximativ 3 luni în cadrul societății S.C. CALCARUL S.A. POJORÂTA, ca muncitor necalificat cu atribuții de șofer și deservent utilaj.

Societatea în cauză desfășoară activități de modernizare a drumului județean DJ 177E, pe raza localității Slătioara, comuna Stulpicani. În cursul zilei de joi, angajații societății efectuau lucrări de turnare a unui covor asfaltic pe banda dreapta de circulație, în sensul de mers către Codrii Seculari, bandă care era închisă circulației publice, prin indicatoare de presemnalizare și semaforizare corespunzătoare.

Tânărul de 19 ani lucra pe un cilindru compactor de 4 tone, proprietatea S.C. CALCARUL S.A. POJORÂTA și desfășura activități de compactare mecanizată a asfaltului proaspăt turnat.

În jurul orelor 14.40, în timp ce efectua activitățile specifice de compactare a asfaltului, el a alunecat de pe utilaj, fiind prins și strivit de cilindrul compactor din față.

La sosirea echipajului SMURD la fața locului, tânărul nu prezenta semne vitale, constatându-se astfel decesul.

Având în vedere că decesul s-a produs ca urmare a leziunilor suferite în cadrul unui accident de muncă, a fost informat și Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava, pentru efectuarea de cercetări și întocmirea actelor de constatare.

În cauză se va dispune efectuarea necropsiei cadavruluim care a fost transportat la Morga Spitalului orășenesc Gura Humorului, în vederea stabilirii cauzei decesului.

Cercetările sunt continuate de lucrătorii Poliției orașului Frasin, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

Oferta SAVCOM 6 - 12 Decembrie ȘEDINȚE FOTO CRĂCIUN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here