Accident grav la o carieră de piatră din Fundu Moldovei. Doi muncitori au fost prinși sub un perete surpat. Lucrările de exploatare acolo sunt făcute de SC CALCARUL SA. Accidentul s-a petrecut vineri dimineață, puțin înainte de ora 8.00, pe când muncitorii scoteau piatră. Peretele carierei s-a surpat și au fost surprinși muncitorii cu tot cu utilaje. Pompieri, cadre de la SMURD și de la Ambulanță intervin în zonă. De asemenea, sunt și polițiștii, care fac cercetări. Unul dintre muncitori a fost scos în viață, în urmă cu puțin timp. Pompierii intervin pentru a-l salva pe cel de al doilea bărbat prins sub peretele carierei de piatră. Misiunea este dificilă deoarece muncitorul este prins și sub utilajul pe care îl conducea. Și inspectorii ITM cercetează acest accident.

Citește restul știrii după reclame....

Pompierii au reușit să ajungă la al doilea muncitor, care era inconștient. Intervenția echipajelor de salvarea fost îngreunată de faptul că se mișca pământul în zona respectivă. A fost nevoie de un buldoexcavator pentru ca pompierii să își facă loc și să ajungă la muncitorul rămas captiv sub pietre.

Bărbatul a fost scos de sub dărâmături. Din nefericire, acesta nu a mai putut fi salvat, echipajul SAJ prezent la fața locului, declarând decesul.

Bărbatul transportat la spital este excavatorist, se numește Tîmpău Florin, de 46 ani, și este din comuna Fundu Moldovei. El a fost ușor rănit în urma accidentului de muncă.
După operațiunile de degajare parțială a rocilor căzute și salvare, a fost găsit trupul
neînsuflețit al numitului Erhan Gheorghe, de 60 ani, din Câmpulung Moldovenesc, buldozerist.
Cele două victime sunt angajați ai S.C. Calcarul S.A., având întocmite fișe individuale de
securitate și sănătate în muncă și de instructaj pentru situații de urgență, ultima dată fiind instruiți pe bază de semnătură la data de 02.07.2020.
În cazul acestui accident a fost începută urmărirea penală cu privire la săvârşirea infracţiunilor de neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, vătămare corporală din culpă şi ucidere din culpă.

Oferta SAVCOM 26-31 Iulie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here