Ninsoarea abundentă dă peste cap traficul rutier din județ. Accidente în lanț, dar și șoferi derapați cu mașinile în șanț din cauza zăpezii de pe carosabil. Aceasta este situația înregistrată pe tot parcursul zilei de duminică. Se circulă greu și se acționează cu freze pe DN 2 – drumul ce leagă Bălcăuți de Siret dar și pe DN 2H , în zona Milișăuți. Drumarii patrulează intens pe DJ 291 Mușenița – Frățăuți pentru ca localnicii din Mușenița să nu rămână izolați din cauza nămeților. DJ 209C Suceava – Berchisesti a fost blocat în zona Drăgoiești – Măzănăiești. Pe drumul respectiv 20 de mașini au rămas în nămeți după ce șoferii nu au mai putut înainta. Un alt accident rutier s-a înregistrat duminică după amizăape DN 2E, km 29, Capu Codrului. Un autocamion a pătruns pe contrasens și a avariat două autoturisme, în condiții de ninsori și carosabil cu zăpadă frământată în strat de 0-1cm. Se circulă pe ambele sensuri.

Drumari amendați

Condițiile meteorologice din ultimele 48 de ore au determinat o intensificare a acțiunilor de intervenție pentru asigurarea în condiții optime a circulației pe drumurile publice, prefectul județului Suceava solicitând informări și comunicări în timp util din partea autorităților implicate în gestionarea acestor situații. Viscolul puternic din seara zilei de 28.12.2019 a creat dificultăți în activitatea de intervenție pentru degrevarea căilor de comunicație, motiv pentru care prefectul județului Suceava a solicitat administratorilor de drum să asigure permanent prezența utilajelor, în special pe sectoarele de drum în care au fost semnalate probleme în anii anteriori. De asemenea a solicitat ISU si IPJ Suceava să comunice situația din teren la data de 29.12.2019. Astfel în dimineața zilei de 29.12.2019 situația circulației pe drumurile naționale din județ se desfășoara în condiții de iarnă, fiind semnalate probleme pe sectoare de drum expuse, unde viscolul puternic face dificilă intervenția utilajelor de deszăpezire.

Nu se poate deszăpezi drumul spre Vama Siret, la Ratoș, din cauza ninsorii abundente

În sectorul Ratoș pe drumul național Suceava- Siret datorită viscolului puternic nu se poate interveni eficient cu utilajele pentru deszăpezire, iar pe DN 29 Salcea- Dumbrăveni au fost semnalate autovehicule care au derapat în șanțul șoselei, la locul incidentului fiind prezente două echipaje de poliție. Administratorul drumului a intervenit cu o freză, fiind astfel soluționată situația, după aproximativ o oră fiind reluată circulația. Datorită faptului că nu s-a intervenit la timp și au fost disfuncționalități în deszăpezirea căii de comunicație, Serviciul Poliției Rutiere din cadrul IPJ Suceava a aplicat administratorului drumului o sancțiune contravențională în valoare de 4250 lei. Pe DN 2 ( E85) Suceava- Siret, în zona Ratoș, din cauza viscolului puternic, Secția de Drumuri Naționale Suceava nu poate interveni eficient, motiv pentru care participanții la trafic sunt rugați să evite deplasarea pe această rută pînă când condițiile meteo vor face posibilă intervenția pentru deszăpezire. În seara zilei de 28.12.2019, e DN 2H Milișăuți- Rădăuți, în zona localității Gălănești s- a produs blocarea căii rutiere din cauza unui tir ce a derapat, situația revenind la normal fiind asigurată circulația pe o bandă, utilajul de deszăpezire fiind prezent în zonă si acționând pentru fluidizarea traficului pe ambele benzi. Pe DN 29 A, Suceava- Dorohoi, în zona Călugăreni circulația este îngreunată din cazua viscolului puternic. Au fost sesizate probleme pe drumurile județene DJ 178A- Costâna- Todirești si DJ 209 D Costâna- Dărmănești, cu ieșire în DN 2, unde se constată prezența unui strat consistent de gheață. Administratorul drumului a intervenit cu două utilaje, care la ora 11,30 în dimineața zilei de 29.12.2019, au reușit să asigure condiții bune de trafic, având în vedere ca acesta este singurul drum ce asigură accesul dinspre Cajvana spre Suceava.
Pe DJ 290 Verești- Fântănele, deși este viscol utilajele sunt prezente pe traseu fiind asigurată circulația, iar pe DJ 208 A Suceava- Ipotești- Bosanci- Udești- Liteni în dimineața zilei de 29.12.2019 se circula pe o singură bandă. Conform informării transmise de Secția Drumuri Județene, la ora 11.45 se circula pe ambele benzi. La Mușenița a fost nevoie să se intervină pentru preluarea unor persoane ce trebuiau să ajungă pentru dializă la Spitalul Județean Suceava, DJ 291 A fiind singura cale de acces spre orașul Siret. Pentru deblocarea drumului a intervenit și uilajul primăriei Mușenița, dinspre Frătăuți spre Mușenița fiind asigurată intervenția cu o volă aparținând societății Conbucovina.
Pe toată perioada, de la emiterea avertizării meteo, echipajele de poliție și cele ale pompierilor militari au monitorizat zonele critice din județ și au comunicat permanent cu autoritățile responsabile cu acțiunile de deszăpezire, fiind asigurată intervenția rapidă și eficientă pentru deblocarea căilor de acces în situații punctuale, acolo unde se impune.

Oferta SAVCOM 24-30 Ianuarie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here