Patru indivizi au fost reținuți după ce au furat acoperișul unei biserici din Sfântu Ilie. Hoții au plecat cu 814 coli de tablă din cupru, în greutate de aproximativ două tone și cu 25 de unelte electrice. Furtul a avut loc în noaptea de 18 spre 19 septembrie iar biserica lăsată fără acoperiș este „Buna Vestire”, lăcaș de cult aflat în construcție. Indivizii au fost ridicați de mascați după efectuiarea a zece percheziții. În cursul zilei de joi, 10 octombrie, polițiștii Serviciilor Investigații Criminale, Investigarea Criminalității Economice și Criminalistic, împreună cu lucrătorii polițiilor Rădăuți și Solca și sprijiniți de Serviciul pentru Acțiuni Speciale Suceava și Inspectoratul Județean de Jandarmi Suceava, au efectuat în baza mandatelor emise de Judecătoria Suceava, zece percheziții domiciliare la imobilele locuite și utilizate de un bărbat de 42 de ani din orașul Cajvana, doi bărbați de 24 de ani, ambii din comuna Marginea, un bărbat de 32 de ani din comuna Voitinel, precum și la imobilele altor patru persoane situate în localitățile Cajvana, Solca, Marginea și Voitinel.
În urma perchezițiilor au fost identificate bunurile sustrase. S-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de cei patru suspecți, respectiv bărbatul de 42 de ani din orașul Cajvana, cei doi bărbați de 24 de ani din comuna Marginea și bărbatul de 32 de ani din comuna Voitinel, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.Totodată, au fost indisponibilizate pentru cercetări, două autovehicule utilizate de către autori la comiterea faptei.
Cei patru bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind încarcerați în arestul IPJ Suceava, urmând să fie prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Oferta SAVCOM 11-16 Ianuarie OFERTA RITMIC COM ILIȘEȘTI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here