controale șofer de tir

În cadrul acțiunii șoferul unui tir a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 9.000 lei.

În ultimele două săptămâni, pe raza județului s-au înregistrat mai multe evenimente rutiere cu implicarea vehiculelor da mare tonaj. Astfel, în cursul zilei de miercuri, Serviciul Rutier – IPJ Suceava, a organizat şi desfăşurat acţiuni pentru reducerea victimizării prin accidente rutiere în care sunt implicate autovehicule destinate transporturilor rutiere publice de marfă și persoane, precum și pentru verificarea legalităţii transportului public de marfă și persoane.

În cadrul acțiunii au fost aplicate 98 de sancțiui contravenționale în valoare de 67.695 lei.De asemenea, au fost reținute 7 permise de conducere (4 viteză, 2 depășire, 1 prioritate auto) și au fost retrase 4 certificate de înmatriculare. Totodată, au fost retrase 2 seturi de plăcuțe de înmatriculare.În cadrul acțiunii au fost verificate 101 autotrenuri de transport marfă și 68 de autobuze, autocare și vehicule pentru transport persoane.

Un bărbat de 45 ani, din municipiul Suceava, a condus autotrenul pe str. Centurii din Șcheia, efectuând activități de transport rutier de marfă și a utilizat alt card tahograf decât cel emis conducătorului auto. A fost sancționat contravențional conform OG 37/2007 cu amendă în valoare de 9.000 lei.

Un bărbat de 38 ani, din Câmpulung Moldovenesc, a condus aubuzul efectuând transport rutier de persoane contracost, prin servicii regulate, fără a respecta orele înscrise în graficul de circulație aferent licenței de traseu. De asemenea nu a respectat obligația de a nu opri în alte locuri decât cele prevăzute în graficul de circulație. A fost sancționat contravențional conform HG 69/2012 cu amendă în valoare de 5.000 lei.

„Atragem atenția șoferilor autovehiculelor de mare tonaj să respecte cu strictețe legislația rutieră și să adapteze în permanență viteza la condițiile de drum. Reamintim faptul că, în această perioadă, pe segmentele de drum acoperite cu zăpadă este obligatorie dotarea vehiculelor cu lanțuri antiderapante”, a precizat Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt IPJ Suceava.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here