Pentru a împiedica răspândirea virusului COVID – 19, Primăria Municipiului Suceava, prin operatorul de salubrizare, a suplimentat activitățile de igienizare și dezinfectare a coșurilor stradale, a utilajelor de colectare și a tuturor echipamentelor și mijloacelor de transport implicate în activitatea de salubrizare.
Anunțul a fost făcut de viceprimarul Lucian Harșovschi care a precizat că toate autospecialele de colectare/transport, precum și toate echipamentele implicate sunt dotate cu substanțe de igienizare și cu pompă pulverizator de spate. Totodată, lucrătorii care execută operațiunile de salubrizare au fost instruiți cu privire la modul de utilizare a substanțelor folosite în procesul de dezinfecție.
„Se mătură toate punctele de colectare care deservesc condominiile (atât cele de suprafață cât și cele modernizate îngropate sau/și semiîngropate), străzile, trotuarele și se igienizează coșurile stradale. Se spală cu apă sub presiune toate punctele de colectare care deservesc condominiile (atât cele de suprafață cât și cele modernizate îngropate sau/și semiîngropate), coșurile stradale, utilajele și mijloacele de transport, străzile și trotuarele, după uscarea zonelor spălate, se stropește cu soluție de dezinfectare:cu un insecticid care combate insectele prin acțiune de contact și ingestie, folosit în concentrație de 150 ml la 5 litri, doza maximă pentru tratamentul inițial,cu dezinfectant clorigen general, tablete efervescente folosite în cantitate de 1 buc/3 litri apă, pentru eficacitate virucidă maximă”, a precizat Lucian Harșovschi.
Potrivit acestuia, în fiecare zi, după colectare, se mătură/igienizează punctele de colectare, apoi se stropește cu soluții. De asemenea, străzile și trotuarele măturate/spălate după programul zilnic se vor stropi cu substanțe de dezinfecție. Coșurile de gunoi stradale aferente trotuarelor din programul zilnic se vor igieniza și stropi cu dezinfectant.

Oferta SAVCOM 6 - 12 Decembrie ȘEDINȚE FOTO CRĂCIUN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here