trimis în judecată, sursă foto România Liberă

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au trimis în judecat un individ care și-a infectat cu HIV un vecin minor cu care a întreținut relații sexuale.
Potrivit procurorilor, cei doi sunt vecini într-o localitate rurală din județul Suceava.
Încă din anul 2011 bărbatul obișnuia să-l cheme tânăr, la acea vreme în vârstă de 16 ani, să-i presteze diverse munci în gospodărie, cel din urmă primind, în schimb, dulciuri şi bani, fiind lăsat să se joace pe calculator, rămânând chiar peste noapte la el.
Totodată, în perioada 2011-2016, cei doi au întreținut relaţii sexuale orale şi anale, neprotejate.
La sfârșitul anului 2014 bărbatul a fost depistat ca fiind purtător al virusului HIV.
În anul 2017 persoana vătămată s-a îmbolnăvit foarte rău şi, în urma analizelor efectuate, s-a constat că suferă de HIV/SIDA. Din anul 2016, tânărul nu a mai întreținut niciodată raporturi sexuale cu alte persoane, nu a făcut transfuzii de sânge şi nu a fost internat într-o instituţie medicală până în 2017.
Iniţial acesta nu şi-a dat seama de unde a contactat această boală, dar la un moment dat, când era internat la spital, bărbatul a venit la el şi i-a spus să nu zică nimic părinţilor despre relaţia lor şi să declare că a întreţinut relaţii sexuale cu o fată. Atunci tânărul a aflat că individul este şi el bolnav de HIV/SIDA şi l-a infectat şi pe el cu bună ştiinţă.
Perioada de referinţă, care face obiectul prezentului dosar este cuprinsă între anii 2014 – anul în care inculpatul a fost testat pozitiv la infecţia cu HIV şi anul 2016 – an declarat, de persoana vătămată, ca fiind ultimul în care ar mai fi întreţinut raporturi sexuale cu inculpatul.
Pe cale de consecinţă, profitând de naivitatea şi prin oferirea de bunuri sau alte foloase, în perioada 2014-2016, deşi ştia că este infectat cu virusul HIV/SIDA, inculpatul a întreţinut raporturi sexuale orale şi anale neprotejate cu persoana vătămată, ceea ce a condus la infectarea acesteia, constatată la data de 29.06.2017.În drept, fapta comisă de inculpat care, în perioada 2014-2016, în mod repetat, a întreţinut raporturi sexuale orale şi anale neprotejate cu persoana vătămată, deşi ştia că este purtător al virului HIV/SIDA, comportament ce a determinat infectarea persoanei vătămate cu acest virus, întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de „transmiterea sindromului imunodeficitar dobândit”, forma de vinovăţie fiind intenţia indirectă.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here