Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a avut miercuri o întrevedere, la București, cu reprezentanți din conducerea companiei Blue Air. Președintele CJ Suceava a declarat după întâlnire că această companie și-a manifestat interesul ca în perioada 15 august – 30 septembrie 2020 să ia în calcul să transfere zborurile de pe Aeroportul din Bacău pe Aeroportul Suceava, pista aeroportului din Bacău fiind supusă în perioada menționată unuor lucrări de renovare. ”De principiu mi-am arătat disponibilitatea, iar mâine la ora 12:00 am convocat o ședință tehnică cu conducerea aeroportului și cu firmele de construcții de la terminalul 2 al aeroportului Suceava. Avem în calendar finalizarea terminalului 2 până la jumătatea acestui an, iar asta va însemna dublarea capacității de procesare a pasagerilor. Compania Blue Air operează 12 curse aeriene pe zi, toate către destinații externe, printre care Barcelona, Bruxelles, Atena, Madrid, Oslo sau Torino iar pentru transferul pasagerilor, Blue Air ar urma să pună la dispoziție autobuze de la Bacău la Suceava. Asta înseamnă că în această această lună și jumătate vorbim de aproximativ 60.000 de pasageri”, a precizat președintele CJ Suceava.
Tot astăzi, la București, a avut loc o întâlnire a directorului Aeroportului Suceava – Ioan Măriuța, cu conducerea tehnică a companiei Blue Air, în cadrul căreia s-a discutat diagrama zilnică de zboruri, precum și măsurile care ar trebuie luate în perioada următoare.
Urmează ca zilele viitoare să se stabilească toate amănuntele tehnice, de la semaforizarea intersecției drumului spre aeroport cu drumul național din Salcea, pentru fluidizarea traficului rutier, până la mărirea numărului de locuri de parcare, dar și despre crearea de circuite și deservirea cu personal. ”Dorința mea și a conducerii Aeroportului Ștefan cel Mare este ca operatorul Blue Air să se gândească nu doar la operări de zboruri de la Suceava pe termen limitat, ci să stabilească și curse permanente de pe aeroportul de la Suceava”, a precizat Gheorghe Flutur.

Oferta SAVCOM 6 - 12 Decembrie ȘEDINȚE FOTO CRĂCIUN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here