Salariile profesorilor cresc dar și pensiile, la amendamentele PSD, a anunțat marți purtătorul de cuvânt al PSD Suceava – deputatul Alexandru Rădulescu. Acesta a declarat că s-a rectificat bugetul de stat pe anul 2020 și că au fost amendamente ale PSD aprobate.

Prin aceste amendamente PSD a impus guvernului respectarea legilor adoptate. Astfel, s-a adoptat suplimentarea bugetului administrațiilor publice locale cu un miliard de lei cu motivația că, până acum,  guvern liberal a lăsat pe seama primăriilor povara tuturor cheltuielilor pentru combaterea răspândirii coronavirusului.

 S-a adoptat și suplimentarea bugetului programului promovat de guvernarea social-democrată, StartUp Nation, program prin care s-au înființat peste 17 mii de firme și 30 de mii de locuri de muncă. 

S-a adoptat de asemenea amendamentul referitor la majorarea punctului de pensie cu 40% (nu cu 14% cât a prevăzut prin ordonanță guvernul liberal). 

” Evident, parlamentarii liberali au votat împotriva acestor amendamente. Poate că reprezentanții pensionarilor, ai cadrelor didactice, ai primarilor ar trebui să meargă la birourile parlamentarilor liberali  suceveni și să-i întrebe de ce au procedat astfel. Poate că parlamentarii liberali suceveni ar trebui ca în comunicatele lor de presă să nu se mai erijeze în trompete ale fantasmelor electorale ale șefului lor, Gheorghe Flutur, și ar trebui să le explice celor care i-au trimis în Parlamentul României de ce se opun unor măsuri legale, corecte, decente menite să îmbunătățească standardul de viață al unor categorii de cetățeni”, a declarat Alexandru Rădulescu. 

Oferta SAVCOM 29 Noiembrie -5 Decembrie ȘEDINȚE FOTO CRĂCIUN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here