La Păiseni se fac drumuri chiar și prin pădure și vor fi amenajate cabane pentru turiști. În sat se lucrează la asfaltarea drumurilor și s-a amenajat înclusiv drum prin pădure, într-un peisaj de basm, unde acum se lucrează la un pod peste pârâul Săscuța. Totul prin eforturile administrației locale.

O zonă superbă este străjuită de Mănăstirea Păiseni, cu păduri și pajiști scăldate în lumina soarelui și frumuseți neatinse de mâna omului. Izvoare și răcoare de codru, dar peste toate, o frumusețe de basm întâmpină privitorul.

La Păiseni, chiar peste dealul pe care stă semeață mănăstirea cu același nume, s-a săpat drum prin pădure pentru a putea fi descoperite de turiști frumuseți rare. Tot acolo vor fi ridicate pentru început 5 pensiuni agroturistice și cabane. Terenul va fi pus la dispoziție de Primăria Cornu Luncii.


Primarul Gheorghe Fron spune că localitatea va intra în curând în circuitul turistic și sunt multe de făcut acolo. Se fac drumuri, se ridică poduri, însă este nevoie mare de fonduri pentru ca planurile primarului să prindă viață. Gheorghe Fron spune plin de speranță că visul ca Păiseniul să devină localitate turistică i se va împlini.

Un punct forte al zonei îl reprezintă, pe lângă superba Mănăstire Păiseni, producătorii de alimente tradiționale, cei pe care an de an primarul îi strânge în cadrul unui festival al produselor tradiționale, o desfătare pentru toate gusturile.

Și într-adevăr, zona are mare potențial turistic, grație frumuseții deosebite dar și a oamenilor care știu să se mobilizeze și să pună umărul la dezvoltarea ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.