polițiști
sursă foto TimpOnline

La nivelul județului Suceava, marți, ora 6.00, se aflau în carantină instituționalizată 576 de persoane iar în izolare voluntară la domiciliu 3885 de persoane. Până în prezent au primit aviz epidemiologic, pentru a părăsi regimul de izolare la domiciliu, 2089 de persoane.
Starea de sănătate a persoanelor aflate în autoizolare sau în carantină este monitorizată zilnic de medicii de familie sau de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică.
Situația persoanelor aflate în izolare la domiciliu este adusă zilnic la cunoștința reprezentanților administrației publice locale pentru ca acestea să poată aplica, la nivel local, măsuri de verificare și sprijin a acestora.
Pentru verificarea respectării măsurilor dispuse pentru prevenirea și combaterea COVID 19, în cursul zilei de luni au acționat un număr de 242 de polițiști, 113 polițiști locali, 42 de militari MApN și 165 de jandarmi, care au realizat acțiuni de verificare la domiciliu a persoanelor aflate în autoizolare, verificare a locațiilor de carantinare și verificare a societăților economice pentru impunerea interdicțiilor pe timpul Stării de Urgență.
Au fost verificate 4067 de persoane aflate în izolare voluntară sau carantină și 91 de unități economice.
Echipele mixte formate din polițiști, jandarmi polițiști locali dar și din cadre ale MApN, au aplicat 138 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor privind circulația persoanelor, valoarea totală a acestora fiind de 199,750 lei.
„Aducem la cunoștința opiniei publice faptul că, Ordonanța Militară nr. 6/ 30.03.2020 privind instituirea măsurii de carantinare asupra municipiului Suceava, a unor comune din zona limitrofă, precum și a unei zone de protecție asupra unor unități administrativ-teritoriale din județul Suceava a fost publicată în Monitorul Oficial al României, partea 1, nr. 262/ 31.03.2020.Conform ordonanței amintite, măsura de carantinare, pe perioada stării de urgență, se aplică pentru municipiul Suceava și în zona limitrofă formată din comunele Adâncata, Salcea, Ipotești, Bosanci, Moara, Șcheia, Pătrăuți și Mitocu Dragomirnei.În zona carantinată este permisă intrarea, respectiv ieșirea, pentru transportul de marfă, indiferent de natura acestuia, a materiilor prime și resurselor necesare desfășurării activităților economice în zona carantinată, precum și a aprovizionării populației. De asemenea se permite intrarea și/ sau ieșirea persoanele care nu locuiesc în zona carantinată, dar care desfășoară activități economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securității naționale, sanitar, situațiilor de urgență, administrației publice locale, asistenței și protecției sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publică, energetic, agriculturii, alimentației publice, alimentării cu apă, comunicațiilor și transporturilor.
În perioada stării de urgență declarată prin Decretul Președintelui României nr. 192/ 2020, prin Ordonanța Militară nr. 6/ 2020 se instituie perimetrul de siguranță în jurul localităților carantinate- Municipiul Suceava și cele 8 comune limitrofe, formată din toate celelalte unități teritoriale administrative din județul Suceava.
În zona de protecție este interzisă deplasarea între localitățile din zonă a persoanelor ce aparțin altor categorii socioprofesionale decât cele prevăzute ca excepție de circulație în zona de carantină (persoanele care nu locuiesc în zona carantinată, dar care desfășoară activități economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securității naționale, sanitar, situațiilor de urgență, administrației publice locale, asistenței și protecției sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publică, energetic, agriculturii, alimentației publice, alimentării cu apă, comunicațiilor și transporturilor).Aplicarea măsurilor de verificare, control și acces în/dinspre zona carantinată se realizează de către personalul structurilor Ministerului Afacerilor Interne în colaborare cu cele ale Ministerului Apărării Naționale.Este strict interzis accesul între localități prin alte zone și căi de acces decât cele deschise circulației publice de pe drumurile europene, naționale, județene și comunale!”, a transmis Prefectura Suceava.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here