controale în trafic
controale în trafic, sursă foto Vremea Nouă

Amplă acțiune pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere pe fondul vitezei excesive și consumului de alcool desfășurată de peste 120 de polițiști suceveni și din județele învecinate.

Sub coordonarea ofițerilor din cadrul Direcției Rutiere – IGPR, poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul I.P.J. Suceava precum şi poliţiştii rutieri din cadrul I.P.J. Bistriţa-Năsăud, I.P.J. Iaşi, I.P.J. Neamţ, IPJ Maramureș şi I.P.J. Botoşani au desfășurat, în cursul zilei de joi, acţiuni punctuale, în sistem integrat, în zonele şi pe tronsoanele de drum cu risc rutier şi criminogen ridicat.

Peste 120 de polițiști au acționat pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere, fiind verificate peste 1.000 de vehicule.

În cadrul acțiunilor au fost aplicate 550 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 305.008 lei. Au fost ridicate 34 de permise de conducere pentru viteză, alcool, depășiri neregulamentare și alte abateri.

Starea tehnică a vehiculelor a fost o prioritate a polițiștilor, fiind reținute 16 certificate de înmatriculare.

De asemenea, polițiștii au constatat în flagrant trei infracțiuni, toate la regimul rutier.

În cadrul acțiunii au fost depisați doi cetăţeni moldoveni efectuând transport de persoane pe ruta Rep. Moldova – Italia şi Rep.Moldova – Marea Britanie, fără a fi autorizaţi. Cei doi au fost sancţionaţi conform art.7 alin.1 din Lg 38/2003, fiind sancţionaţi cu 4000 lei fiecare şi retrase plăcuţele şi certificatele de înmatriculare.

De asemenea, în cadrul activităților de monitorizare a traficului rutier, în cartierul Burdujeni din mun. Suceava au fost depistaţi șase cetăţeni de naţionalitate irakiană (trei adulţi şi trei minori) cărora le-a fost întocmit dosar penal pentru „trecerea frauduloasă a frontierei de stat”. Cei șase cetăţeni au fost preluaţi de ORI Suceava şi ulterior depuşi la Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil din Rădăuţi.

„Astfel de acțiuni cu efective sporite, desfășurate în colaborare cu structurile de poliție rutieră din județele învecinate vor continua, siguranța rutieră fiind o prioritate.Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la respectarea regimului legal de viteză, conform marcajelor şi indicatoarelor rutiere şi adaptarea în permanenţă a vitezei de deplasare la condiţiile de drum. Viteza excesivă şi consumul de alcool generează accidente cu urmări din cele mai grave”, a precizat Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt IPJ Suceava.

Oferta SAVCOM 20-27 Septembrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here