foto arhivă ambulante, sursă sibiulinimagini.ro

Angajat de la o firmă din Dorna Arini, găsit mort la serviciu după ce a pus în funcțiune un generator pe benzină. Tragedia s-a petrecut joi după amiază.

Colegii bărbatului l-au găsit pe acesta inconștient, cel mai probabil intoxicat. Ei au venit la punctul de lucru respectiv deoarece bărbatul nu răspundea la telefon. L-au găsit inconștient și au cerut ajutor la 112.

La fața locului a ajuns un echipaj de ambulanță. Cadrele medicale au efectuat minute în șir manevre de resuscitare, însă fără rezultat. În cele din urmă a fost declarat decesul. Și polițiștii s-au deplasat la fața locului, efectuând cercetări.

În urma verificărilor efectuate de polițiști, a reieșit că bărbatul, angajat ca paznic la S.C. Ofz Bucovina S.R.L, punctul de lucru din comuna Dorna Arini, care are ca activitate principală extracția minereurilor feroase, a venit de dimineață la serviciu împreună cu cun coleg. Cei doi au pus în funcțiune un generator de curent electric pe benzină, pentru pornirea unor pompe de apă, deoarece sediul societății nu era conectat la rețeaua de curent electric în urma unor lucrări a firmei specializate de energie electrică.

Ulterior Stanciu Damaschin a rămas singur la sediul societății, iar în jurul orelor 16.00 a fost contactat telefonic de către colegii de lucru, acesta nu a răspuns, ocazie cu care un angajat al societății s-a deplasat la punctul de lucru. La parterul imobiluluiacesta l-a găsit pe bărbatul de 59 de ani inconștient.

În încăperea în care a fost găsit decedatul se simțea miros de gaze, iar în camera alăturată a fost identificat generatorul de curent electric. Acesta nu funcționa, în rezervor nu se mai afla combustibil și butonul de pornire era în poziția ON. Cadavrul nu prezenta urme de violență și a fost depus la morga Spitalului Vatra Dornei, învederea efectuării autopsiei medico legale.

A fost întocmit dosar penal în cazul angajatului găsit mort la serviciu sub aspectul comiterii infracțiunilor de „uciderea din culpă” și „nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”. Evenimentul este cercetat și de ITM Suceava, fiind vorba despre un accident de muncă.

Oferta SAVCOM 20-27 Septembrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here