surda foto:romaniatv.ro

Angajată a CARP Suceava, trimisă în judecată pentru delapidare. Este vorba despre o femeie din Dărmănești. Ea a fost reclamată de una din sutele de persoane pe care le-a păgubit iar apoi au mai fost persoane care au depus plângeri.

În luna mai 2005, femeia a preluat gestiunea unui punct de lucru din Darmanesti al Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor și avea acces la baza de date şi la datele personale ale clienţilor și în acest context a săvârșit infracțiunea de delapidare în mod repetat.

În perioada 25.05.2006- 07.08.2015, inculpata şi-a însuşit din gestiune şi folosit în interes personal, suma totală de 1.617.751,23 lei prin mai multe mijloace frauduloase, respectiv prin întocmirea în fals de adeverinţe de venit, contracte de împrumut şi dispoziţii de plată în numele unor membri ai casei de ajutor, prin nedepunerea la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Suceava a sumelor încasate de la membri cu titlu de cotizaţie sau rată împrumut, prin retragerea din cotizaţiile membrilor a unor sume de bani fără acordul acestora sau prin falsificarea chitanţelor de depunere a diferitelor sume cu titlu de cotizaţii la rata împrumut.

Din prejudiciul total a fost recuperată, până la momentul dispunerii trimiterii în judecată, suma de aproape 456.000 lei, pentru diferenţă fiind instituit sechestrul asigurator asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile aflate în patrimoniul inculpatei.

Au fost ridicate de 1.887 înscrisuri falsificate, respectiv contracte de împrumut, chitanţe, adeverinţe, dispoziţii de plată şi cereri de restituire, prin rechizitoriu solicitându-se instanţei de judecată a se pronunţa cu privire la desfiinţarea acestora.

Procurorii spun că se evidenţiază caracterul complex al cauzei generat de perioada extinsă în care a fost desfăşurată activitatea infracţională (25.05.2006 – 07.08.2015), numărul foarte mare al persoanelor audiate în cauză – 398, al actelor materiale – 1.017, respectiv 1.900, impunându-se verificarea şi analizarea fiecărui înscris ridicat, precum şi de valoarea ridicată a prejudiciului produs -1.617.751,23 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.