Angajată de la Spitalul Fălticeni ajunsă la la UPU Suceava inconștientă după ce a inhalat o substanță toxică la serviciu. Incidentul s-a petrecut sâmbătă după-amiază.

Poliţia Municipiului Fălticeni a fost sesizată ofițerul de serviciu principal din cadrul IPJ Suceava, cu privire la faptul că la UPU Suceava a ajuns o femeie din municipiul Fălticeni, fiind diagnosticată cu traumatism cranio-cerebral și inhalare accidentală cu vapori sodă caustică.

În urma cercetărilor a reieșit că femeia este angajată în calitate de bucătar la Spitalul Municipal Fălticeni.

În timp ce se afla la serviciu, aceasta a fost găsită căzută inconștientă în grupul sanitar destinat personalului, aflat în vecinătatea bucătăriei.

La fața locului a intervenit medicul de gardă care i-a acordat primul ajutor, iar în urma consultației a considerat necesar transferul acesteia la Spitalul de urgență Sf Ioan cel Nou, Suceava femeia fiind intoxicată cu o substanță toxică.

Din discuțiile purtate cu personalul de serviciu din bucătărie, a reieșit că, în cursul dimineții de sâmbătă, femeia a curățat mai multe oale și ustensile din bucătărie, folosind detergent degresant și clorom.

Aceasta nu a acuzat stări de rău înainte de a fi găsită căzută de către colega sa. Totodată, personalul bucătăriei, cât și responsabilul bloc alimentar au precizat că în interiorul bucătăriei nu sunt folosite produse ce conțin sodă caustică , așa cum a fost sesizată Poliția.

Cu ocazia efectuării cercetării locului faptei, efectuată în prezența responsabilului bloc alimentar, acestuia i s-a adus la cunoștință de către polițiști că are obligația de a anunța și Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava, în vederea efectuării verificărilor, conform competenței.

În cauză oamenii legii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă”,  și „nerespectarea măsurilor de sănătate și securitate în muncă”, ce urmează a fi soluționat procedural de către lucrătorii din cadrul B.O.P. Fălticeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.