Ample percheziții DNA într-un doar de corupție, în județul Suceava. Angajați de la instituții de mediu din Botoșani sunt acuzați că luau șpagă de la cei controlați, inclusiv persoane și firme din județul Suceava.

Procurorii DNA Suceava, jandarmi și polițiști, au descins miercuri dimineață în 64 de locații din județele: Suceava, Botoșani și Iași.

 

21 de percheziții au fost efectuate la sediile unor instituții publice iar restul la domiciliile unor persoane fizice și la sediile unor firme.

Procurorii efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada aprilie – octombrie 2022, în legătură cu modalitatea de efectuare a unor controale la agenți economici și unități administrativ – teritoriale, pe linie de protecție a mediului.

Printre instituțiile călcate miercuri de mascați se numără: Garda de Mediu Botoșani, Agenția pentru Protecția Mediului Botoșani și Sistemul de Gospodărire a Apelor Botoșani.

Angajații acestor instituții ar fi luat șpagă, sume între 300 și 2000 de lei de la agenți economici și de la primării, pentru a închide ochii la nereguli grave pe linie de mediu.

Sediile ale trei primării din județul Botoșani au fost vizate de perchezițiile DNA și s-au ridicat saci cu probe de acolo: Primăria Bucecea, Primăria Ștefănești și Primăria Darabani.

Din primele informații, printre neregulile trecute cu vederea de inspectorii și comisarii de mediu se numără cele din domeniul gestionării deșeurilor. Gunoaiele erau aruncate fie pe câmpuri, fie incendiate ilegal.

Urmează ca mai multe persoane să fie aduse la audieri la sediul DNA Suceava.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție și Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.