Arme, muniție și trofee, confiscate de polițiști în urma unor percheziții la braconieri. Este vorba despre 5 persoane din localitatea Frumosu, la domiciliile cărora polițiștii au descins în cursul zilei de luni.

Polițiștii au efectuat percheziții la domiciliile a 5 persoane bănuite de braconaj și nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Ei aveau informații cu privire la faptul că 5 bărbați, toți de pe raza comunei Frumosu, dețin ilegal la domiciliul lor arme şi muniţii letale, pe care le utilizează la activități de braconaj cinegetic.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost identificate şi ridicate 4 arme letale din care una artizanală, calibre diferite, 430 de elemente de muniție, două aparate de sertizat și 60 de capse de aprindere.

De asemenea, au fost confiscate: 48 trofee, 3 piei animale (căprioară, lup), 8 exemplare de păsări împăiate, 11 crotalii, un binoclu, o lanternă pentru armă, un laser punct luminos pentru ochire pe armă, 13 panoplii coarne de cervidă, 3 panoplii colți mistreț, o panoplie coarne capră neagră, o panoplie coarne țap, 10 colți mistreț, o piele de lup, o piele mistreț, blană de vulpe, 7 păsări de munte, toate naturalizate, 7 piei de jder, o capcană.
Totodată, a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor și efectuării unei expertize bio-genetice, cantitatea de aproximativ 20 de kilograme de carne vânat.

În cauză a fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale față de doi suspecți cu vârste cuprinse între 36 și 44 de ani, toți din Frumosu, pentru comiterea infracțiunii de „nerespectarea regimului armelor și munițiilor”.

Față de doi suspecți, de 36 și 44 de ani, polițiștii au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind introduși în arestul IPJ Suceava.

Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului pentru stabilirea întregii activități infracționale a persoanelor implicate.

Oferta SAVCOM 10-16 Mai

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here