Arme, droguri și teancuri de bani, toate găsite de polițiștii suceveni în urma unor percheziții ample la traficanți de țigări din județul Suceava.
Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Crimnalității Organizate Suceava – Serviciul de Combatere a Finanțării Terorismului și Spălării Banilor și procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Suceava, efectuează joi 34 de percheziții domiciliare în județul Suceava, într-un dosar penal de  constituirea unui grup infracţional organizat și contrabandă în formă agravantă.

Acțiunea vizează trei grupuri infracționale organizate specializate în contrabanda cu țigări, de proveniență ucraineană.

În cauză, sunt vizate 22 de persoane, organizate pe 2 paliere infracționale: introducerea în țară a țigărilor, respectiv distribuirea acestora pe raza județului Suceava.

În urma perchezițiilor de astăzi, au fost găsite importante cantități de țigări (încă inventariate), monedă falsă, droguri și arme deținute ilegal. Perchezițiile domiciliare sunt în derulare. La acțiune participă și zeci de polițiști de frontieră cu 8 autospeciale.
La cele trei grupuri, formate pe structuri familiale, au aderat mai mulţi cetăţeni ucraineni, coordonaţi de o singură persoană. Aceasta din urmă avea rolul de aprocura ţigaretele şi de a coordona şi desfăşura activitatea de introducere a acestoraîn ţară. După introducerea ţigaretelor în ţară, o parte din membrii celor trei grupuri lepreluau din zona de frontieră şi le transportau la depozite aflate pe raza localităţii Costileva, în timp ce alţi membri supravegheau zona de frontieră şi căile de comunicaţii din zonă. În urma desfăşurării de activităţi specifice de monitorizare judiciară şi realizării de capturi intermediare, a fost confiscată cantitatea de aproximativ 40.000 de pachete cu ţigări, diferite mărci.

Procurorii spun că, începând cu luna septembrie a anului trecut, polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Crimnalității Organizate Suceava – Serviciul de Combatere a Finanțării Terorismului și Spălării Banilor și procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Suceava, au demarat investigațiile privind activitatea infracțională a doi bărbați, de 42 și 24 de ani.

Aceștia, împreună cu alte persoane de cetățenie română și ucraineană, s-ar fi constituit într-un grup infracţional organizat, cu scopul de a colecta, deține, transporta, prelua, depozita, preda și vinde țigări de contrabandă.

Aceștia ar fi introdus țigaretele de proveniență extracomunitară peste frontiera „verde” dintre România și Ucraina, de pe raza localității Ulma, județul Suceava, după care le-ar fi comercializat către clienți din România.

Unul dintre cei doi ar fi achiziționat țigările la perioade regulate de timp ( în cantități de circa 30-40 de baxuri de țigarete, aproximativ 20.000 de pachete de țigarete). Ulterior, celălalt le-ar fi vândut către clienți de pe teritoriul țării.

Oferta SAVCOM 18 - 23 Octombrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here