Se toarnă primul strat de asfalt pe drumul Mălini-Borca. Anunțul a fost făcut de Gheorghe Flutur, reședinte al Consiliului Județean Suceava, care marți dimineață a fost în inspecție pe teren.

Este vorba despre un drum județean, administrat de către Consiliul Județean Suceava, și pentru care au fost alocate fonduri în vederea modernizării.

 

Gheorghe Flutur a stabilit un calendar de execuție a lucrărilor, iar în luna mai vor fi turnați 9 km din cei 14 km ai drumului, urmând ca în luna iunie să se toarne primul strat pe aproape toată lungimea drumului.

De asemenea, se vor refacre câteva poduri și podețe, dar în cea mai mare parte patul drumului este pregătit pentru asfaltare.

Președintele CJ Suceava a precizat că se fac demersuri și vor fi făcute investiții importante pentru ca localitatea Mălini să devină stațiune turistică de nivel național, și în acest sens se crează o infrastructură rutieră modernă.

 „Este unul din cele mai complexe trasee pe care îl finanțează CJ Suceava, care face legătura între Valea Moldovei și Valea Bistriței prin Obcina Stânișoarei.

Intrăm în al doilea an de când se lucrează la construcția acestui drum. Cei din județul Neamț au venit deja cu drumul până sus, noi am avut acum câțiva ani un litigiu pe teritoriul județului Suceava cu o altă firmă de construcție, dar l-am rezolvat, iar anul acesta până în toamnă și această porțiune de drum va fi finalizată.

CJ Suceava pregătește un program amplu pentru Mălini în noul Program Operațional Regional 2021-2027. Este vorba de legătura municipiului Fălticeni prin Horodniceni, Cornu Luncii și Mălini și modernizarea acestui drum, construirea unui pod nou peste apa Moldovei, între Cornu Luncii și Malini, lărgirea drumului din Mălini, consolidarea celorlalte poduri până la pârtia de schi Pojorâta, dar și modernizarea tronsonului de drum de la Gura Humorului, Capu Câmpului, Valea Moldovei, legătura cu Malini.

Aceste drumuri merg spre autostrada Unirii A8 la Borca și mai departe la Poiana Largului, unde urmează să treacă traseul autostrăzii spre Ardeal.

În felul acesta, ne propunem ca stațiunea turistică de interes local Malini să devină stațiune turistică de interes național, să încurajăm construcția de noi cabane și spații de cazare, precum și să încurajăm schimburile economice între județul Suceava și județele Neamț și Harghita. În felul acesta zona poate deveni una dintre cele mai atractive și pitorești din România.

Se lucrează intens în acest moment și pe celelalte șantiere din județ. Se lucrează pe DJ Codrii Seculari – Slătioara – Câmpulung Moldovenesc, s-a terminat de asfaltat pe DJ de la Fântânele, se lucrează pe Valea Brodinei, drumul care urmează să lege Brodina de Moldovița, iar de joi începem ultimul tronson de drum care urmează să fie asfaltat spre punctul vamal Ulma”, a explicat Gheorghe Flutur. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.