Unul din muncitorii căzuți de la înălțime pe când împodobeau un brad este la ATI în stare gravă. Este vorba despre un bărbat de 55 de ani diagnosticat cu: politraumatism, traumatism cranio-cerebral, fracturi costale, traumatism toraco-abdominal și traumatism de bazin.

Conform purtătorului de cuvânt al Spitalului Județean Suceava, dr. Dan Teodorovici, celălalt pacient ajuns miercuri seară la spital, un bărbat de 37 de ani, a suferit: politraumatism, traumatism cranio-cerebral traumatism toracic și fractura de stern, fiind internat în Secția de Chirurgie Toracică.

Din primele informații, brațul vehiculului a ajuns prea în stradă și a fost lovit de o autoutilitară. În urma impactului, cei doi muncitori care ornau bradul la trei metri înălțime au căzut.

Conform IPJ Suceava, un șofer de 20 ani, din oraș Salcea, pe nume Ciobanu Sebastian, conducea autoutilitara marca Volkswagen LT 47, pe prima bandă de mers a bulevardului 1 Mai din municipiul Suceava, având direcția de deplasare către Metro și a oprit la culoarea roșu a semaforului electric, amplasat în zona intersecției cu strada Calea Obcinelor.

În spatele acestui vehicul, a oprit în coloană autoutilitara marca Volkswagen LT, condusă de numitul Agachi Petru-Alexandru, de 21 ani, din com. Dumbrăveni. În dreptul primei autoutilitare oprite la semafor, pe trotuarul dreapta se afla oprită și calată în poziție paralelă în raport cu suprafața carosabilă, autoutilitara/autovehicul special marca Mitsubishi Canter – autoplatforma de lucru la înălțime.

La schimbarea culorii semaforului electric, Ciobanu SEbastian a pus în mișcare autoutilitara, acroșând brațul de susținere al nacelei cu care era echipat autovehicul special marca Mitsubishi Canter.

În momentul impactului în interiorul nacelei se aflau numiții Sava Ciprian-Ionuț, de 37 ani, din comuna Păltinoasa, și Popincenu Vasile-Gelu, de 55 ani, din municipiul Suceava, ce efectuau lucrări la înălțime, iar în urma coliziunii autoutilitara/autovehicul special marca Mitsubishi Canter, a fost destabilizată și mutată din locul inițial de calare.

Cele două persoane ce efectuau lucrări la înălțime, au căzut din interiorul nacelei suferind vătămări corporale, una dintre acestea lovind în cădere și bara laterală de protecție a autoutilitarei marca Volkswagen LT.

Cei doi muncitori căzuți de la înălțime au fost preluați și transportați la Spitalul Județean Suceava, unde au primit îngrijiri medicale și vor rămâne internate în cadrul unității spitalicești.

Toți cei trei conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind 0,00 mg/l alccol pur în aerul expirat. Acestora li s-a prelevat câte o mostră biologică de sânge necesară în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, a fost testat cu aparatul etilotest și numitul Popincenu Vasile-Gelu, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.

Referitor la dinamica, mecanismul de producere și vinovăția producerii accidentului de circulație, acestea nu au putut fi stabilite cu exactitate la acest moment, urmând ca acestea să fie stabilite în urma cercetărilor ce vor fi efectuate în continuare.

Traficul rutier pe sensul de mers ”Spital-Metro” a fost deviat pe perioada efectuării cercetării la fața locului, pe traseul Bld. 1 Mai – str. Calea Obcinilor.

Accidentul s-a petrecut miercuri seară, în jurul orei 20.00, la intrare în cartierul Obcini din municipiul Suceava.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.