Autospecială de poliție lovită intenționat cu mașina de un șofer fugar, la Rădăuți. Incidentul s-a petrecut vineri noapte, în jurul orei 01.45. Șoferul era urmărit de polițiști și a intrat chiar în autispeciala care blocase drumul. Bărbatul, care nu deține permis de conducere, era în stare de ebrietate.

Patrula de siguranță publică din cadrul Biroului de OrdinePublică Rădăuți, în timp ce efectua serviciul de patrulare cu autospeciala, a observat autoturismulmarca LANCIA staţionat la intersecţia străzilor 1 Mai şi Dimitri Dan. În momentul în care a observat autospeciala de poliţie, șoferul a pornit în trombă pe str. Pictor Grigorescu, după care echipajul de poliţie a pornit înurmărire folosind semnalele luminoase şi acustice din dotarea autospecialei.

Polițiștii porniți în urmărire au chemat în sprijin şi echipajul din Compartimentului Rutier Rădăuţi. La intersecţia străzilor Putnei cu Teiului, a fost blocat autoturismul marca LANCIA, fiind poziționată o autospecială de poliție paralel cu autoturismul în cauză.

La un moment dat, șoferul fugar a efectuat manevră de viraj la dreapta, lovind autospeciala în mod intenționat. Vehiculul a fost blocat și la volanul său a fost identificat Scripcariuc Ion, de 30 ani, din Rădăuţi, iar în calitate de pasager al locului din dreapta-faţă,a fost identificat un tânăr de 31 ani, tot din Rădăuţi.

În urma verificărilor efectuate de agenți, a reieșit că Scripcariuc Ion nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. Tânărul a fost condus la sediul Poliției Municipiului Rădăuți, unde a fost testat cu aparatul etilotest. Rezultatul a fost de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost transportat la Spitalul Rădăuți pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabiliriialcoolemiei.

Polițiștii au dispus măsura reţineriișoferului fugar = pe o perioadă de 24 de ore. El a fost introdus în arestul IPJ Suceava.În cauză se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de „conducerea a unuiautovehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere, ,,conducereape drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care se află sub influența băuturilor alcoolice saua altor substanțe” și ,,distrugere.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.