polițiști, sursă foto România Liberă

Autoturism căutat în Marea Britanie, oprit în trafic după o urmărire, la Straja.

Joi dimineață, un agent de poliție din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus, în timp ce se afla în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, pe raza comunei Straja, a observat un autoturism de lux, un A8, care figura cu alertă ca bun căutat într-o procedură penală de către autoritățile statului Marii Britanie din data de 09.11.2019.

Mașina circula în același sens de deplasare cu autospeciala MAI, din direcția Straja către Ulma, fapt pentru care polițistul a efectuat semnal regulamentar de oprire folosind semnalele acustice și luminoase.

Conducătorul auto nu a respectat semnalul, continuându-și deplasarea spre comuna Brodina, mărindu-și viteza de deplasare, efectuând diverse manevre de depășire într-o manieră riscantă. Polițistul a urmărit vehiculului iar după aproximativ 1 km autoturismul a fost oprit.

La volanul mașinii, în partea dreaptă, a fost identificat numitul Alexander Iosif, de 35 ani, domiciliat în Straja, iar pe bancheta din spatele autoturismului se afla fiul acestuia. La scurt timp la fața locului a sosit și soția acestuia șoferului.

Cu ocazia verificării în baza de date a rezultat faptul că numitul Alexander Iosif figurează având permisul de conducere anulat.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind de 0.00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală cu privire la săvârșirea infracţiunii de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Autoturismul în valoare de aproximativ 10.000 euro ce figurează ca bun căutat într-o procedură penală de către autoritățile statului Marii Britanie, a fost indisponibilizat și urmează a fi transportat și indisponibilizat la camera de corpuri delicte din cadrul IPJ Suceava.

Față de numitul Alexander Iosif s-a luat măsura preventivă a reținerii pentru o perioadă de 24de ore, la nivelul Poliției Vicovu de Sus fiind constituită o escortă, urmând ca aceasta să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți în vederea luării unei măsuri preventive.

Oferta SAVCOM 18-23 Ianuarie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here