Icoană neatinsă de flăcări, în incendiul de joi, de la Berchișești. Ca prin minune, icoana care străjuia curtea a rămas intactă, deși totul în jur a ars.

Pagubele sunt de 100.000 de lei. Primăria oferă ajutor păgubiților pentru reconstrucția casei mistuite de flăcări.

Două case de locuit și două anexe au fost mistuite de flăcări, joi după amiază. Pompierii au intervenit cu 11 autospeciale de stingere la Berchișești.

Focul a pornit de la un adăpost de animale construit din lemn. În interior erau depozitate furaje. Focul s-a propagat cu repeziciune și la depozitul de furaje precum și la cele două case de locuit amplasate una lângă alta în aceeași curte.

Pentru stingerea incendiului, la fața locului au intervenit un număr de 11 autospeciale pentru stingerea incendiului din cadrul ISU Suceava, Fălticeni, Gura Humorului și Câmpulung Moldovenesc, precum și două autospeciale din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Cornu Luncii, cu un efectiv de 35 de lucrători.

După circa 3 ore s-a reușit stingerea incendiului, în urma căruia au fost distruse: casă de locuit, anexe gospodărești (depozit furaje, adăpost animale, magazie lemne și șopron), pe o suprafață de circa 800 metri pătrați, toate construite din lemn, acoperite cu tablă și azbociment, un motor monofazat, bunuri electrocasnice, mobilier, o stivă cu circa 10 metri de lemne de foc, 10 metri cubi de cherestea, prejudiciul fiind estimat la circa 100.000 lei.

Totodată în urma incendiului au ars 2 porci și 40 de păsări.

Primărița Violeta Țăranu a mulțumește public pompierilor care au intervenit la fața locului și a anunțat că Primăria și Consiliul Local Berchișești vor face demersurile necesare pentru ca păgubiții să își poată reconstrui tot ce s-a pierdut în flăcări.

Oferta SAVCOM 18-23 Ianuarie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here