Autoturism burdușit cu țigări de contrabandă, abandonat după o urmărire în trafic. Urmărirea a avut loc la Straja.

Vineri, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina, s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 01.00, pe raza localității Straja, oamenii legii au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea la control a unui autoturism marca Audi Q7, având aplicate plăcuțe de înmatriculare de România.

Șoferul nu a oprit la semnalele polițiștilor de frontieră iar aceștia au pornit în urmărirea vehiculului. După aproximativ un kilometru, pe raza localității Straja, autoturismul de teren a fost descoperit abandonat în lunca râului Suceava.

S-au dispus măsuri de monitorizare a zonei în vederea reținerii șoferului, iar în autoturism au fost observate mai multe baxuri care conțineau țigări.

S-a luat măsura conducerii mijlocului de transport cu țigări la sediul sectorului, în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor din mașină, a rezultat cantitatea de 19.850 pachete de ţigări, în valoare de 232.245 lei.

Autoturismul, în valoare de 25.000 lei, cu număr fals de înmatriculare, a fost indisponibilizat la sediul instituției, iar întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale, sub directa coordonare a unui procuror de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.