Avalanșă de copii și bâlbâieli ale personalului, la Pediatria Spitalului Rădăuți. O mămică, pe nume Lavinia Radu, povestește pe rețelele de socializare cum a ajuns cu fetița ei de 2 ani la spital și cum a fost tratată. Femeia spune că un sigur medic și o singură asistentă trebuie să se ocupe într-o gardă de zecile de copii aduși de părinți cu răceli și cu gripă. La finalul postării femeia promite că nu va mai călca vreodată pragul spitalului respectiv. Ea a stat cu fetița care avea febră de 40 de grade de la ora 17.30 până la ora 23.00.
„Spitalul Municipal Rădăuți. Zic sa începem asa, in plin sezon de gripa, găsim la pediatrie un singur doctor și o singura asistenta de gardă, în condițiile în care, saloanele sunt pline, câte 2 copilași pe un pat (săracii de ei, chiar mi-a fost mila) și noi cei care, disperați, stam la rand cu ai noștri copilași bolnavi sa ne bage cineva în seama.
De la ora 17:30 pana la ora 23 am stat pe hol, cu copilul în brate cu febra 40 cu 5,ca să ajung într un final în cabinetul doctorului, sa mi spună ca este nevoie sa-i fac testul de gripa copilului, dar stai, cine să-l facă, îmi spune, cei de la laborator nu vor sa lucreze peste noapte. În fine, ajunge dr sa se certe la telefon pana accepta sa lucreze testele, contracost bineînțeles, dacă tot am fost atenționați, „sa știți doamna ca se plătește”, no bine și dacă se plătește ce?
„Haideți doamna scoateți banii” (asistenta), pai stai femeie ca nu fug 🤦‍♀️, in sfârșit. Ne informează sa așteptam rezultatul în sala de așteptare, ca după jumătate de ora sa vina Infirmiera cu pix și foaie în mână, „doamnelor nu mai așteptați, ca stați degeaba, n sa va lucreze nimeni testele noaptea asta ca vezi doamne e greu și durează, lăsați cnp ‘urile și reveniți dimineața.
Discuție telefonica între infirmiera și asistenta:
” Așeia are certificatul la ea, sa și-l caute”, foarte deranjata ca ar fi fost nevoita sa transmită cnp ul copilului meu la laboratorul de analize, bineînțeles infiermira care în momentul respectiv trebuia sa-și facă treaba ei de infirmiera, adică sa pregătească laptele la copii sau sa schimbe așternuturi,dar defapt umbla cu pix și foaie în mâna pentru a duce teste la laboratorul de analize, se scuza la noi și afirma ca nu putem face nimic, cu ceilalți doctori altfel ne înțelegeam, dna doctor din noaptea asta e noua și vrea ea sa schimbe multe, hopaa dar cred ca nu ți-ai dat seama ce scoți pe gura. Ma rog, sa o lăsăm balta, urc din nou în cabinetul dr pentru a-mi da rețetă, pneumonie acuta, și-mi spune, „dacă nu are gripa, luați rețetă pentru pneumonie. Serios? 🤔Mulțumesc, dar totuși vorbim despre un copilaș de 2 anișori.
PS. O asistenta foarte drăguță” Luați doamna și băgați-o sub dus cu apa rece sa vedeți, moment ii scade febra”, pe bune? Zic sa te bagi tu să-ți revii, pentru ca oricum ai fost foarte revoltata când ai spus „of, iar stam toată noaptea aici”, dar cred ca ai uitat ca ești de gardă, pana dimineața adică. Aa, sau stai, pierzi ora somnului de frumusețe, mii de scuze.
Groaznic, promit ca la voi nu mai vin!!!”, a postat mămica.

Oferta SAVCOM 5-9 Mai

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here