poliție rutieră

Un bărbat de 28 de ani din Vama s-a ales cu dosar penal și amendă după ce a fost prins conducând beat criță o mașină fără ITP și RCA. Culmea, bărbatul nu a are nici permis de conducere.
Duminică după-amiază, în jurul orei 16.00, polițiști din cadrul SPR 14 Vama în timp ce efectuau serviciul de patrulare pe strada Topliței, din localitatea Vama, au observat circulând din sens invers un autoturism marca Ford Escort, vehicul care se deplasa foarte încet.
S-a procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire, iar conducătorul auto a oprit autoturismul imediat pe partea dreaptă a sensului său de deplasare.
Conducătorul auto a fost identificat ca fiind un bărbat de 28 ani, localnic, care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,00 mg/l alcool în aerul expirat, după care i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea determinării cu exactitate a alcoolemiei.
Totodată, fiind întrebat despre modul în care a intrat în posesia vehiculului condus, acesta a declarat că autoturismul l-a achiziționat de la un bărbat din comuna Frumosu, care i l-a lăsat pe strada Topliței din comuna Vama în seara zilei de 09 mai, fiind adus cu o platformă deoarece autoturismul avea ITP expirat și lipsă RCA. A doua zi bărbatul a mers de unul singur să conducă autoturismul din locul unde a fost lăsat până la domiciliul său, moment în care a fost oprit de lucrătorii de poliție.
Polițiștii au întocmit în cauză dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.
Totodată, bărbatul a fost sancționat contravențional cu suma de 1305 lei pentru lipsă I.T.P., fiind ridicate și plăcuțe de înmatriculare ale mașinii.

Oferta SAVCOM 20-27 Septembrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here