Tragedie, la Chilișeni – Udești, joi seară. Un bărbat de 49 de ani a murit în incendiul care a cuprins camera în care locuia. Pompierii militari suceveni au intervenit pentru cu 5 autospecile pentru localizarea și lichidarea incendiului. La fața locului s-a deplasat și o ambulanță SMURD. La sosirea echipajelor, ardea o construcție anexată la un grajd de animale, cu o suprafață totală de aproximativ 1.250 mp, cu pericol de propagare la întreaga clădire. Echipajul SMURD a preluat un bărbat, de 49 de ani, în stare de inconștiență și a început manevrele de resuscitare. Un echipaj SAJ a sosit în sprijin, însă în ciuda eforturilor celor două echipaje medicale, victima nu și-a mai revenit, fiind declarat decesul. Au ars obiecte de mobilier, aparate electrocasnice, precum și planșeul din lemn și astereala acoperișului construcției anexă, pe o suprafață totală de aproximativ 160 mp. S-au degradat pereții portanți, instalația electrică și tehnologică și acoperișul din azbociment, pe aproximativ 180 mp. Conform polițiștilor, incendiu s-a produs la grajdurile fostului CAP din satul Chilișeni, unde în prezent își are sediul o societate. Cu ocazia deplasării la fața locului s-a constatat faptul că incendiul s-a produs la unul din grajdurile aparținând SC Rengi SRL, ce are ca obiect de activitate creșterea bovinelor. Aici, mai multe persoane evacuau bovinele din interiorul grajdului pentru a nu fi afectate de incendiu.
La distanța de 13 m față de clădirea unde a avut loc incendiul, în poziția decubit dorsal a fost identificată o persoană, fără semne vitale și care prezenta arsuri la nivelul membrelor superioare și în zona feței. Din verificările efectuate s-a stabilit faptul că persoana decedată se numește Homneac Marius Ion, de 49 ani, din municipiul Constanța, persoană care este rudă cu administratorul societății. Victima locuia fără forme legale pe raza comunei Udești, unde lucra ocazional. Din cauza faptului că era certat cu membrii familiei sale din Udești, a fost lăsat de administratorul fermei să doarmă într-o încăpere din capătul grajdului de animale. Aceasta a instalat o butelie de aragaz în mod defectuos, în camera în care locuia temporar după care a verificat-o cu flacără aprinsă, moment în care a izbucnitul focul.
Incendiul a fost observat de frații administratorului, care au dorit să intervină în cameră pentru a salva victima, însă din cauza flăcărilor puternice nu s-a putut pătrunde în interior, fapt pentru care cei doi au scos victima printr-o fereastră din exteriorul clădirii. Pe timpul desfășurării incendiului, un copil de 12 ani, localnic, a suferit un atac de panică, deoarece a crezut că persoana decedată este tatăl său. Copilul a fost preluat de o ambulanță.
În cauză polițiștii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de ”ucidere din culpă” și „distrugere din culpă”.

ISU Suceava atrage atenția că explozia unei butelii de aragaz poate avea, deseori, urmări catastrofale. În afara distrugerii de bunuri, în explozie mor oameni care fie manevrează greşit butelia, fie au ghinionul de a se afla în preajma acesteia. Tocmai de aceea se recomandă manevrarea cu prudență a buteliilor.

Oferta SAVCOM 18-23 Ianuarie OFERTA RITMIC COM ILIȘEȘTI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here