medicină legală

Bărbat mort la locul de muncă, la o unitate de prelucrare a lemnului din Baia.

Marți seară, la orele 18:01, lucrătorii de poliție din cadrul SPR 7 Mălini au fost sesizați prin 112 de administratorul unei firme cu privire la un bărbat mort la locul de muncă.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului și au demarat cercetări. Bărbatul respectiv era angajat de 2 luni la societatea de prelucrare a lemnului, situată pe raza comunei Baia. Acesta era cunoscut cu probleme de sănătate și obișnuia să consume băuturi alcoolice în mod excesiv.

La data de 13.07.2021, în jurul orelor 18:00, administratorul s-a deplasat într-o încăpere din clădirea birourilor, ocazie cu care a constatat faptul că angajatul său se afla căzut pe pardoseală inconștient.

Adminsitratorul a sunat la 112 solicitând sprijinul ambulanței, el crezând inițial că muncitorul este leșinat. La sosirea echipajului medical muncitorul se afla în stop cardio-respirator, efectuându-i-se manevrele de resuscitare, însă fără succes, declarându-se în final decesul.

Decesul muncitorului s-a produs în timpul programului de muncă.

Cadavrul acestuia a fost transportat și depus la morga Spitalului din Fălticeni în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cu exactitate a cauzelor decesului, de către specialiștii din cadrul S.M.L. Suceava.

În cauză polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,,ucidere din culpă” și ,,nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”.

Oferta SAVCOM 25 - 31 Octombrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here