Telenovelă stropită din plin cu alcool, într-un sătuc din județ. Un bărbat a fost bătut cu sălbăticie de tatăl vitreg și de fratele său – pe linie maternă. Bărbatul, care are aproximativ 40 de ani, a fost lovit în cap cu toporul de tatăl vitreg, fiind abandonat inconștient. Un vecin a sunat la 112 și rănitul a fost în final transportat la spital, unde a rămas internat din cauza gravelor leziuni suferite la nivel cranio-cerebral. Victima a venit la locuinţa tatălui vitreg cu mama sa, pe când avea doar 9 ani. Tatăl vitreg și mama lui au întreţinut ani întregi relaţii de concubinaj, din relaţiile acestora rezultând trei copii. După decesul mamei sale, bărbatul a continuat să locuiască în gospodăria tatălui vitreg, acesta tratându-l la început ca pe un fiu natural.

Scandaluri de la bani

Fiul vitreg are de mai mulţi ani probleme de sănătate grave, iar din luna decembrie 2018 tatăl său a fost desemnat asistent personal, având un salariu lunar. De aici au izbucnit însă scandaluri și în final agresiunea cercetată acum de procurori. În ultima perioadă, între tatăl vitreg și fiu au avut loc certuri şi discuţii în contradictoriu, dar și episoade violente, în special în perioadele când ambele persoane consumau băuturi alcoolice. Fiul vitreg îi reproșa bătrânului că toate bunurile din gospodărie îi aparţin, că sunt cumpărate cu banii pe care primăria îi dă acestuia ca să-l îngrijească iar în realitate tatăl său vitreg nici nu avea grijă de el. După un chef în casa bătrânului, chef la care a petrecut și unul din fii săi naturali dar și fiul vitreg, a ieșit un scandal monstru, toți cei trei protagoniști fiind beți criță. Pe fondul stării de ebrietate, fiul vireg i-a reproșat iar tatălui nu are grijă de el. Bătrânul s-a enervat, proferând ameninţări la adresa victimei. Aflat la rândul său în stare avansată de ebrietate, fiul natural al bătrânului a început să exercite acte de violenţă cu pumnii asupra fratelui său.

Tatăl vitreg a pus mâna pe topor
Pe când cei doi frați se băteau, bătrânul s-a deplasat în şură de unde a luat un topor, a revenit în casă şi, profitând de faptul că victima era căzută pe hol (fiind imobilizată de frate), a încercat să o lovească în zona cranio-cerebrală cu toporul. Din cauza stării de ebrietate în care se afla, bătrânul nu a putut lovi victima, motiv pentru care a luat un cuţit cu care a încercat să o lovească în zona abdominală, activitate care de asemenea nu i-a reuşit întrucât cuţitul nu era ascuţit. Cu un alt cuțit bătrânul a reuşit doar să taie haina pe care o purta fiul vitreg.
După puţin timp, persoana vătămată a reuşit să-l îndepărteze de deasupra sa pe frate şi a fugit apoi spre locuinţa sa, aflată în aceeași curte, urmat fiind de ambii inculpaţi. În locuinţă, victima a fost prinsă și doborâtă pe podea de către frate care, apoi, s-a aşezat din nou deasupra persoanei vătămate şi a continuat să-i aplice mai multe lovituri cu pumnii în diverse zone ale corpului. Bătrânul a pătruns şi el în locuinţa victimei, având în continuare toporul asupra sa. Acesta ridicat toporul deasupra capului bărbatului şi a aplicat fiului vitreg în zona cranio-cerebrală aproximativ 4 – 5 lovituri cu muchia toporului, persoana vătămată pierzându-și cunoștința. După ce l-au văzut lat, cei doi inculpaţi au abandonat orice altă intenţie de violenţă și s-au deplasat în locuinţa lor și s-au culcat, ca și cum nimic nu se întâmplase. Un vecin a apelat Dispeceratul 112 şi a solicitat asistenţă medicală pentru victimă. Persoana vătămată a fost transportată la Spitalul Județean Suceava, unde i-a fost acordată asistenţă medicală de urgenţă.
Medicul legist a efectuat examinarea medico-legală a victimei, concluzionând în cuprinsul raportului că aceasta a prezentat traumatism cranio-cerebral în zona parieto-temporală stângă, cu contuzii hemoragice cortico-subcorticale parietal stânga şi temporal stânga, fractură cominutivă cu fragmente detaşate temporal stânga ce au necesitat craniotomie, plagă cranio-cerebrală temporală stânga, hematom epicranian vertex, hematom, echimoze, tumefacţie echimotică. Aceste leziuni au pus în primejdie viaţa victimei, iar medicul legist a apreciat că sunt necesare un număr de 45-50 zile de îngrijiri medicale în vederea vindecării. Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava.

Oferta SAVCOM 18 - 23 Octombrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here