Un bărbat în vârstă de 79 de ani, din localitatea Văratic, oraș Salcea, diagnosticat cu infecție COVID 19, s-a ales cu dosar penal pentru că a plecat de la spital cu taxiul, neavând răbdare să aștepte transportul cu ambulanța specială.

În dosarul penal cu numărul 1188/P/2020, aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, se efectuează cercetări, în rem, de către organele de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava – Poliția Orașului Salcea, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

În fapt, s-a reținut că, la data de 29 martie, unei persoane de sex masculin din localitatea Văratic, oraș Salcea, în vârstă de 79 ani, diagnosticat cu infecție Covid – 19, datorită evoluției favorabile a bolii, i-au fost întocmite documentele de externare din Spitalul Județean de Urgență Sf. Ioan cel Nou Suceava – Secția de Boli Infecțioase, i-a fost prescris tratamentul medicamentos și i s-a pus în vedere să aștepte, pentru a fi transportat la domiciliu cu o ambulanță specială și însoțit de echipajul medical.

Potrivit actului de sesizare, acesta nu s-a conformat situației impuse de către medicul curant și, fără acordul personalului medical, a părăsit incinta Secției de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență Sf. Ioan cel Nou Suceava, și a plecat către localitatea de domiciliu cu un autoturism taxi.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt, a circumstanțelor de comitere a faptei şi a stabilirii răspunderii penale.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here