Un nou focar de COVID 19 a fost depistat în județul Suceava, la Căminul de Bătrâni din Bogdănești. 63 de bătrâni și 9 angajați au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus, până vineri. Joi seară, Grupul de Comunicare Strategică a raportat decesul a doi beneficiari din acest cămin, doi bărbați de 65 și respectiv 69 de ani.
Directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Manuela Trifan, ne-a declarat că în căminul respectiv sunt 124 de bătrâni de care au grijă 25 de cadre. Ea a precizat că reprezentanții DSP Suceava s-au deplasat la fața locului și au evaluat situația, urmând să aibă loc o ședință în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în care vor fi stabilite măsurile ce trebuie să fie luate.
Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan și directorul DSP au mers la Centru Social Creștin Bogdănești pentru a face o evaluare a situației la fața locului. Ei au constata că bătrânii sunt cazați în trei corpuri de clădire cu camere de 4- 5 locuri și grupuri sanitare comune, starea de igienă a spațiilor fiind satisfăcătoare. Personalul centrului nu are însă pregătire medicală, îngrijirea bătrânilor fiind realizată cu persoane din comuna Râșca, unitatea administrativ teritorială în raza căreia funcționează așezământul social.
În unitate nu sunt substanțe biocide pentru igienizarea suprafețelor și mâinilor, iar personalul nu dispune de echipament de protecție. La verificarea în teren, mare parte din personal, a fost suprins la lucru fără măști.
Drept urmare, prefectul de Suceava a convocat Comitetul pentru Situații de Urgență Suceava unde președintele Consilului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a solicitat sprijinul DSP Suceava pentru a fi asigurate paturi disponibile în Spitalul Județean de Urgență Suceava și a dispus trimiterea de urgență de echipamente de protecție de la DGASPC la Centrul Social Creștin Bogdănești, respectiv o sută de echipamente complete COVID 19. Gheorghe Flutur a solicitat detașarea unui medic de la Spitalul Municipal Fălticeni pentru supravegherea medicală a bătrânilor din Centrul Social Creștin Bogdănești. Au fost internați la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava cei 9 îngrijitori dar și cei 63 de beneficiari confirmați pozitiv COVID-19. DSP va asigura substanțe biocide pentru efectuarea ed dezinfecție în căminul de bătrâni.

Oferta SAVCOM 29 Noiembrie -5 Decembrie ȘEDINȚE FOTO CRĂCIUN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here