Bebeluș asfixiat cu lapte matern, salvat în ultimul moment. Incidentul s-a petrecut marți noapte, la Vicovu de Jos.

Poliția Rurală Gălănești a fost sesizată prin SNUAU 112 de un bebeluș asfixiat, care nu mai prezenta semne vitale. Este vorba despre o fetiță de doar 2 săptămâni.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului. A fost identificată apelanta, care relatat faptul că minora în vârstă de 2 săptămâni și 4 zile se află în interiorul locuinței împreună cu mama sa – nora apelantei, și nu prezintă semne vitale.

La scurt timp, la fața locului a sosit un echipaj al ambulanței, care a acordat îngrijiri medicale micuței. La un moment dat în timp ce cadrele medico-sanitare interveneau, fetița și-a recăpătat funcțiile vitale.

După ce a fost stabilizată, micuța a fost transportată la Spitalul Municipal Rădăuți în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate fiind diagnosticată cu „obstrucția căii aeriene superioare cu lapte matern”.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că marți seară, în jurul orei 22.00, în timp ce minora era alăptată, cei din jur și-au dat seama că nu mai respiră.

În acel moment mama a început să sufle asupra minorei, însă aceasta nu reacționa pozitiv, motiv pentru care a solicitat la fața locului intervenția unui echipaj medical. Pe corpul minorei nu au fost identificate leziuni vizibile de violență.

În prezent minora se află sub supraveghere medicală la Spitalul Municipal Rădăuți.

Polițiștii au întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămare din culpă”.

Oferta SAVCOM 20-27 Septembrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here