Mare sărbătoare, duminică, la Berchișești. Se sfințește Biserica Sfântul Ierarh Nicolae. Sunt așteptați la eveniment localnici dar și pelerini veniți din alte zone.

Violeta Țăran, primarul comunei, a anunțat că un impresionant sobor de înalte fețe bisericești va oficia sfințirea Bisericii Sfântul Ierarh Nicolae din comuna Berchișești, duminică, 5 septembrie, începând cu ora 8.00.

La ceremonia religioasă vor participa Preasfințitul Damaschin Dorneanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, Înaltpreasfințitul Teodosie Arhiepiscopul Tomisului, împreună cu un impresionant sobor de fețe bisericești din tot județul Suceava.

”Pentru credincioșii noștri, un moment deosebit va fi procesiunea de trecere prin Sfântul Altar, ce va avea loc în finalul slujbei de sfințire.

Îl felicit pe părintele Ionel Coca, păstorul bisericii Sfântul Ierarh Nicolae, pentru eforturile de care a dat dovadă în pregătirea acestui eveniment deosebit pentru comunitatea din Berchișești și sunt sigură că vom avea o manifestare de înaltă ținută.

Îmi exprim încrederea că bunul Dumnezeu ne va oferi o zi frumoasă și însorită, pentru a onora așa cum se cuvine această sărbătoare binecuvântată.
Vă așteptăm cu drag”, a postat pe contul său de socializare Violeta Țăran.

Încă din timpul lui Ștefan cel Mare, pe teritoriul comunei Berchișești se afla o mănăstire, Mănăstirea Muncelului, care era sub stăpânirea Mănăstirii Moldovița.

Prima biserică din satul Berchișești a fost construită în anul 1776. În anul 1826 lăcașul de cult a căzut pradă unui incendiu și a ars până la temelie. Între anii 1845-1847, biserica a fost construită din nou.

Actualul lăcaș de cult s-a ridicat la începutul secolului al 19-lea, pe un teritoriu situat în centrul comunei, dăruit de familia Popovici.
În urma unor lucrări de consolidare, în anul 2005 biserica a fost resfințită de Înaltpreasfințitul Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, pe atunci Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Iașilor.

Oferta SAVCOM 24-30 Ianuarie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here