Bisericile din Cornu Luncii, transformate în adevărate bijuterii, cu sprijinul Primăriei. Nu mai puțin de 16 biserici, din care două ortodoxe de rit vechi, au fost reconstruite sau modernizate, Primăria Cornu Luncii dar și sponsori inimoși investind fonduri consistente în acest sens.

Biserici și școli, viitor și prezent, în grija localnicilor și a autorităților locale, care își respectă tradițiile dar investesc și în copiii lor, Cornu Luncii fiind un exemplu demn de urmat.

Dacă drumurile au fost asfaltate, dacă au fost ridicate monumente pentru eroi și dacă utilitățile au fost aduse în fiecare sătuc, bisericile comunei nu au fost uitate și au fost transformate în adevărate monumente cu picturi interioare care îți iau ochii și cu ziduri semețe la exterior.

Locuri frumoase de închinăciune și reculegere, locuri iubite și respectate de o întreagă comunitate, locuri cu peisaje de vis dar și cu încărcătură istorică – pe la Cornu Luncii trecând în trecut granița Imperiului Austro-Ungar.

Primarul Gheorghe Fron se mândrește cu bisericile din localitate și mai ales cu Mănăstirea Păiseni – intrată deja în circuitul turistic din județ. Însă toate bisericile din Cornu Luncii merită vizitate, fiecare are o poveste de spus și frumuseți de arătat – precum biserica din centrul comunei, de lângă Panteonul Eroilor.

În fiecare an, oricât de greu ar fi fost cu banii, Primăria Cornu Luncii a investit și în lăcașurile de cult, transformate în timp în bijuterii.

La Băișești se ridică o biserică și un cămin de bătrâni care va funcționa pe lângă lăcașul de cult.

Terenul pe care se ridică acestea a fost donat de familia Popovici și au contribuit la edificii preoți din familia Argatu dar și părintele Florea Gabriel Puiu – preotul pompier de la Cornu Luncii. Ideea a plecat chiar de la fostul Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților – IPS PIMEN, care este cetățean de onoare al comunei Cornu Luncii.

Pe locul unei biserici vechi, a fost ridicată în trei ani Mănăstirea Păiseni, care veghează de la înălțime, în apropierea pădurii, toată localitatea. Este un loc de popas, care adună deja pelerini cu miile.

Și pentru că la Păiseni, lângă pădure, chiar sub dealul pe care se ridică semeață mănăstirea, vor fi construite pensiuni agroturistice, cu siguranță aceste locuri vor aduce vizitatori iar printre atracțiile zonei vor fi și bisericile.

Biserici care țin laolaltă comunitatea, tineri și bătrâni, copii și adulți, oameni care vin aici în zile de sărbătoare îmbrăcați în costume populare și cu flori.

1 COMENTARIU

  1. “Dumnezeul care a făcut lumea și toate lucrurile din ea, el, care este Domnul cerului și al pământului, nu locuiește în temple făcute de mâini.” Fa 17:24.

    Deci, degeaba. Prosteala in toata regula.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.