PSD Suceava, atac dur la adresa lui Gheorghe Flutur președinte al CJ Suceava, după ce acesta a cerut măsuri pentru stoparea comerțului cu Arbidol în Bazarul Sucevei. Medicamentul respectiv este un ativiral adus din Ucraina sau Republica Moldova și este prescris inclusiv de medici pentru tratarea COVID-19 – numai că nu se găsește în farmacii.

Biroul de presă al PSD Suceava transmite printr-un comunicat că, în loc să fie supărat pe sucevenii care în disperare de cauză cumpără antivirale din Bazar, Gheorghe Flutur, în calitatea sa de vicepreședinte al PNL, ar trebui să facă demersuri pentru ca în farmaciile din România să fie introduse antivirale pentru tratarea noului coronavirus.

Pesediștii spun că dacă ativiralele se găseau de cumpărat în farmacii, oamenii nu ar fi fost obligați să și le procure la negru, din Bazarul Sucevei.

Redăm integral comunicatul de presă remis de PSD Suceava:

„L-am văzut pe domnul „doctor” Gheorghe Flutur înfierând cu mânie proletară faptul că sucevenii își cumpără medicamente antivirale din Bazarul Sucevei.

Recunoaștem că această situație nu este una dorită și nici nu încurajăm astfel de practici, dar îl întrebăm retoric pe domnul „doctor”, oare s-ar fi ajuns la așa ceva dacă autoritățile pnl-iste ale statului aveau grijă ca românii să găsească antivirale în farmacii și spitale?

Răspunsul cred că este evident pentru toată lumea. Nimeni nu s-ar fi îngrămădit în Bazarul Sucevei pentru a lua medicamente de la tarabă dacă cei de la putere s-ar fi ocupat de rezolvarea crizei sanitare existente, nu de alegerile lor interne.

Nimeni nu stătea la coadă la tarabă în Bazar dacă medicamentele antivirale se găseau în farmacii. Dar incompetența celor de la putere au dus lumea la disperare, iar situațiile disperate cer măsuri disperate.

Pentru că disperarea i-a făcut pe suceveni să recurgă la astfel de soluții, nimic altceva. Disperare la care i-au împins cei de la PNL-USRPLUS-UDMR prin incopentența crasă de care au dat dovadă de când se află la putere.

Astfel, decât să piardă timp ținându-le sucevenilor și bazariștilor lecții de morală și medicină, mai degrabă ar pune mâna pe telefon și ar solicita colegilor lui liberali să rezolve situația medicamentelor antivirale la nivelul întregii țări.

Doar este prim-vicepreședintele celui mai important partid aflat la guvernare: PNL. Să facă, prin prisma funcției deținute, în așa fel încât românii să aibă antiviralele necesare în farmacii și garantăm că nimeni, niciun sucevean nu se va mai îngrămădi în Bazarul Sucevei pentru astfel de achiziții.

Noi știm că domnul Flutur este foarte competent când vine vorba de declarații, dar când vine vorba de a adminstra situații de criză să nu uităm că a transformat un județ întreg, la începutul epidemiei Covid, în Lombardia României.

Singurul său merit al perioadei respective fiind acela că a devenit peste noapte „doctor”. După cum tot peste noapte a devenit și prim-vicepreședinte PNL. Ambele funcții fiind la fel de nefolositoare românilor.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.