Bucureștiul trimite pacienți COVID la Suceava. Întrebarea care se pune este: redevine Spitalul Județean unitate COVID?!

În ciuda eforturilor conducerii Spitalului Județean și a administrației locale de a aduce unitatea medicală care deservește peste 600.000 de oameni la situația de dinainte de pandemie și de a elibera cât mai mult spațiu pentru a fi primiți și tratați aici pacienți non-COVID, Bucureștiul trimite pacienți COVID la Suceava. Întrebarea care se pune este: după alegerile locale spitalul redevine unitate COVID?!

Doi pacienți în stare foarte gravă, bolnavi de COVID-19, au fost transferați joi noapte de la București la Spitalul Județean Suceava. Transferul s-a făcut cu avionul, iar unui dintre pacienți a ajuns la Terapie Intensivă. Asta în condițiile în care Reanimarea Spitalului Județean Suceava este oricum plină iar cadrele de acolo sunt suprasolicitate și în condițiile în care din ce în ce mai mulți suceveni cu COVID ajung în stare gravă la Terapie Intensivă. Sucevenii, care în primăvară nu erau primiți pe la alte spitale și erau lăsați să moară fără asistență medicală!!!

Temerile în rândul personalul medico-sanitar sunt că spitalul este transformat încet în unitate pentru tratarea exclusivă a pacienților COVID. Nu ar fi de mirare având în vedere bălbăielile și lipsa de viziune de la nivelul Ministerului Sănătății. Se va repeta scenariul din primăvară, când bolnavii din tot județul au rămas fără singurul spital viabil din județ, Spitalul Județean Suceava, care trata doar cazuri COVID?! Sunt atâtea spitale în București și în județele alăturale sau din sudul țării, cu incidență mai scăzută a cazurilor de COVID-19, de ce transferul acesta a trebuit neapărat făcut la Suceava – județ cu un singur spital dotat corespunzător. Și da, sunt spitale în București care refuză pacienți cu COVID, pur și simplu. Trebuie ei trimiși la singurul spital din județul Suceava?! O întrebare la care ar trebui să răspundă ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, medic de la Huși, din provincie și care ar trebui să știe cum stă treaba cu spitalele din teritoriu și că județul Suceava are de fapt un singur spital dotat și viabil: SPITALUL JUDEȚEAN SUCEAVA, unde se trimit pacienți Covid de la….București!

UPDATE: Conducerea Spitalului Județean Suceava a remis presei după publicarea acestui articol un comunicat prin care explică situația celor doi pacienți transferați la Suceava:
Spitalul Judetean Suceava a răspuns solicitării Centrului operațonal pentru Situații de Urgenta pentru a prelua 2 pacienți confirmați covid. Un pacient cu forma medie ce necesita dializa a fost acceptat, unitatea noastră realizând dializa la pacienți covid. Al doilea caz grav a fost preluat de terapia intensivă pe fondul unei scăderi a cazurilor ATI- Covid din unitatea noastră de la 21 la 15 în câteva zile. Acceptarea acestor pacienți reprezintă un semn de solidaritate cu restul țării, cu zonele care se confruntă cu creșteri importante. Este posibil ca și spitalul nostru să se confrunte cu această problemă într-un viitor apropiat și de aceea orice ajutor acordat este bine venit. Din păcate, unitatea noastră nu are resurse prea mari, mai ales pe partea de Terapie Intensivă, unde cautăm să ne întărim. În orice situație se menține un minim de paturi pentru cazurile din judet. Dacă putem să ajutăm vom ajuta!

Oferta SAVCOM 12-18 Aprilie OFERTA RITMIC

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here