Polițiștii de frontieră suceveni au descoperit şi confiscat, în urma unor acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări la frontiera de nord, peste 11.750 pachete cu țigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 137.500 lei. La nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina a fost declanșată sâmbătă o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 18.30, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul sectorului a observat un grup de persoane care transporta de la frontiera de stat spre localitatea Falcău, mai multe colete voluminoase. Imediat, agenții au acționat pentru reținerea celor în cauză, dar în momentul în care bărbații au observat echipajul poliției de frontieră au abandonat coletele și au fugit spre localitate. Au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră. La fața locului au fost descoperite 4 colete cu țigări de proveniență ucraineană, care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 9.750 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană. Țigările, în valoare de 114.075 lei. au fost ridicate în vederea confiscării, în continuare efectuându-se cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.
Şi polițiștii de frontieră de la Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava au depistat, în data de 06 octombrie a.c., pe timpul unor misiuni de supraveghere şi control la frontiera de stat, două persoane care transportau în spate mai multe colete, spre localitatea Costileva. Agenții au acționat pentru reținerea persoanelor însă acestea nu s-au supus somațiilor legale prin voce, fapt pentru care au fost trase mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale. Nici de această dată contrabandiştii nu s-au oprit şi au fugit spre teritoriul statului vecin, întorcându-se în Ucraina.
Imediat, au fost anunţate autorităţile ucrainene despre evenimentul de frontieră, în vederea efectuării cercetărilor ce se impun, conform procedurilor în vigoare.
În zonă, poliţiştii de frontieră au descoperit mai multe colete cu ţigări care au fost transportate la sediul Poliţiei de Frontieră, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 2.000 de pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană. Țigările, în valoare de 23.400 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

OFERTA RITMIC COM ILIȘEȘTI
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here