Sunt 183 de cazuri de COVID internate la Spitalul Județean Suceava. Unitatea medicală riscă să devină iar spital exclusiv COVID în contextul creșterii incidenței infecțiilor cu coronavirus în județ.

Conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 5779 de persoane declarate vindecate de COVID-19. La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 35 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 20 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 630 pacienți internați în Spitalul Județean Suceava, 183 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 116 pacienți sunt în zona tampon și 331 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid). Din cei 183 pacienți diagnosticați Covid- 19, 93 prezintă forme medii ale bolii; 34 prezintă forme ușoare, 41 prezintă forme severe; 15 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI; dintre aceștia 3 pacienți sunt ventilați mecanic. Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 285 de paturi libere din care 34 pentru pacienți Covid-19, 171 în sectorul Non-Covid și 80 pentru zona tampon. La unitatea ATI sunt disponibile 4 paturi pentru pacienți Covid. De asemenea, sunt 16 ventilatoare libere din care 4 pentru pacienți Covid-19.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați 68 pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și 4 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus. Numărul total de persoane testate până în prezent este de 58103 persoane, în ultimele 24 de ore fiind testate 452 persoane. La data prezentului comunicat, se află în carantină 442 de persoane. Carantina se impune pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat. De asemenea, în izolare la domiciliu se află 262 de persoane.

Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale, 26 nu au nici un caz de infecție Covid-19 în evoluție, 26 au câteun caz în evoluție, 33 au sub cinci cazuri în evoluție, 16 au sub zece cazuri în evoluție iar 13 au peste zece cazuri în evoluție. La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 634 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.

În contextul creșterii numărului de cazuri în județul Suceava, prefectul Alexandru Moldovan face un apel către cetățeni să respecte recomandările specialiștilor, respectiv: purtarea măștii, normele de igienă și de distanțare socială: “Pentru a nu fi nevoiți să neîntoarcem la restricții și pentru a reveni la viața noastră de dinaintea pandemiei, trebuie să respectăm măsurile în vigoare și recomandările specialiștilor. Mulțumesc tuturor sucevenilor care le respectă, înțelegând că este un efort comun, al nostru, al tuturor!”, a declarat prefectul de Suceava.

Oferta SAVCOM 12-18 Aprilie OFERTA RITMIC

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here