Cazurile non-COVID de la Suceava vor fi preluate de Spitalul Militar Iaşi. Anunțul a fost făcut de MApN, care printr-un comunicat de presă arată că, pentru sprijinul autorităţilor locale din judeţul Suceava, a dispus ca un detaşament din cadrul Batalionului 202 Apărare CBRN (Intervenţie la Dezastre) „General Gheorghe Teleman”, din subordinea Diviziei 2 Infanterie „Getica”, să acţioneze, începând de vineri, în sprijinul autorităţilor locale din municipiul Suceava pentru decontaminarea şi dezinfectarea căilor rutiere. Totodată, Spitalului Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Iacob Czihac” din Iaşi va prelua cazuistica non-COVID-19 a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Suceava, pe fondul imposibilităţii acordării asistenţei medicale destinate populaţiei, ca urmare a instituirii carantinei în respectiva unitate medicală.
De asemenea, MApN arată că formaţiunea medicală ROL 2 din incinta Institutului „Ana Aslan” a devenit operaţională medical, iar din 6 aprilie va fi încadrată cu echipa medicală de bază. La Sistemul Medical Modular de Intervenţie şi Tratament din Constanţa se derulează în continuare procedurile de operaţionalizare medicală, acesta fiind în acest moment operaţional din punct de vedere administrativ.
Toate spitalele din subordinea MApN produc biocide pentru uzul unităţilor militare din zona lor de responsabilitate, iar medici militari epidemiologi oferă sprijin specialiştilor de la Direcţiile de Sănătate Publică, mai scrie în comunicat.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here