Un individ prins la furat într-o mașină le-a spus polițiștilor că voia să își încarce telefonul mobil. Agenții nu l-au crezut și au întocmit dosar de cercetare pe numele acestuia.

Duminică, la ora 22:20, polițiștii  de la Gălăneşti au fost sesizați prin SNUAU 112 de către o femeie de 46 ani, din localitate, cu privire la faptul că un bărbat a sărit gardul – posibil să fie la furat.

În urma deplasării la fața locului și a primelor cercetări efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că apelanta  locuiește împreună cu familia pe raza localității Gălănești, iar în jurul orei 21.30 a plecat de la domiciliu cu autoturismul proprietate personală pentru a cumpăra o pizza.

În jurul orelor 21.45, femeia a revenit la domiciliu și a intrat cu autoturismul în curtea locuinței. După ce a luat pizza din mașină, a intrat în imobil fără însă a încuia autoturismul și fără a închide porțile de acces în curtea imobilului.

În jurul orelor 22.20, aceasta a ieșit din casă cu intenția de a închide porțile. În momentul în care închidea porțile, portiera din stîngă față a autoturismului s-a deschis și din mașină a ieșit o persoană de sex bărbătesc, care a sărit gardul imobilului și a fugit pe terenurile agricole din apropiere.

Au fost efectuate verificări în zona din imediata apropiere a locuinței respective iar pe un drum comunal au identificat un bărbat, care corespundea descrierii făcute de apelanta la 112.

Cu ocazia legitimării s-a stabilit faptul că persoana respectivă este un tânăr de 22 de ani, din Bilca.

La audieri, acesta a recunoscut că a pătruns fără drept în curtea și în autoturismul persoanei vătămate dar a motivat că a vrut doar să-și încarce bateria telefonului mobil în autoturism.

Polițiștii au întocmit tânărului dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de ”tentativă la furt calificat”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.