Cisternă de la ISU Suceava, răsturnată în drum în timp ce mergea spre o cisternă cu motorină ajunsă în șanț. Accidentele în lanț s-au petrecut duminică dimineață, pe DE 85, la Roșiori – Vadu Moldovei.

O autocisternă cu numere de Ucraina, încărcată cu 26 de tone de motorină, s-a răsturnat în afara părții carosabile, pe raza localității Roșiori, duminică dimineață și existau scurgeri de combustibil.

La fața locului s-au deplasat pompierii militari cu o autospecială de descarcerare, o autospecială de stingere, o ambulanță SMURD și o autocisternă cu apă – tocmai pentru că putea oricând izbucni un incendiu din cauza scurgerilor de motorină.

La 200 de mtri de cisterna cu motorină ajunsă în șanț, autospeciala cu 7.000 de litri de apă a ISU Suceava a derapat pe carosabilul ud și s-a răsturnat în drum.

Traficul rutier a fost blocat zeci de minute în zonă, derulându-se pe un singur sens de mers alternativ. Zona a fost izolată de pompieri și de polițiști.

Cisterna cu motorină a derapat la intrarea în curba morții de la Vadu Moldovei, tot pe carosabil ud.

Mastodontul a pus la pământ un parapet, stâlpi din metal și a distrus un podeț din șața casei unui localnic.

Oamenii care locuiesc în zonă spun că aici se petrec mereu accidente și că ar trebui curba respectivă semnalizată mai din timp, pentru că au fost adevărate tragedii aici.

Din fericire, în cele două accidente de duminică nimeni a fost rănit, nici șoferul de 22 de ani al cisternei cu motorină și nici pompierul aflat la volanul autospecialei ISU.

Cisterna de la ISU Suceava a fost repusă pe roți cu ajutorul unui utilaj greu. În zonă trebuie să ajungă o altă cisternă ucraineană în care să fie transferată motorina din cisterna ajunsă în șanț.

Pompierii au rămas la fața locului și erau pregătiți să intervină din cauză că existau scurgeri de combustibil.

Și drumarii au acționat acolo și au curățat carosabilul de resturile rezultate în urma celor două accidente.

Polițiștii au făcut măsurători la fața locului și urmează să stabilească în ce condiții s-au petrecut cele două accidente.

Șoferul ucrainean a declarat că vehiculul condus de el a derapat după ce a pus o frână bruscă pentru a evita impactul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.