Nouă copii scoși de mamă unul câte unul din casa în flăcări. Poveste demnă de un film, în localitatea Râșca. O mamă a reușit să își scoată din casa în flăcări, în ultimul moment, cei 9 copii care locuiesc împreună cu ea, cel mai mic de numai un an. După ce flăcările i-au cuprins casa, femeia a avut prezența de spirit să spargă un geam și să își scoată copiii din casa în flăcări unul câte unul. Toți au scăpat cu viață deși casa ardea generalizat.

Maria Evghenie a auzit zgomote în miez de noapte și apoi a simțit miros de fum. Casa din lemn era în flăcări și trebuia să acționeze rapid. Femeia de 44 de ani și-a trezit copiii, a spart un geam cu piciorul și apoi, cu ajutorul fiicei de 14 ani i-a scos pe ceilalți copii, unul căte unul din casă în flăcări. Ultimul a fost scos mezinul de un an, care rămăsese în pat și a fost adus prin fum de sora mai mare.

Deși s-au salvat pe ei, bunurile le-au fost arse, inclusiv documentele personale. Printre resturile arse femeia cauta joi dimineață manualele copiilor. Nu le mai pot folosi iar directoarea școlii i-a transmis că trebuie să le plătească din puținul pe care îl are. Mama și cei 9 copii au rămas însă fără acoperiș deasupra capului în prag de iarnă și acum vor sta, care cum vor putea, pe la rude. Femeia vrea să facă rost de bani pentru a lua o casă în chirie, însă are nevoie de ajutor. Îi mai ajută cu bani băiatul cel mai mare, de 19 ani, care și-a găsit un loc de muncă. Tatăl copiilor i-a părăsit și mai trece doar de când în când să îi viziteze. Așa că este greu cu banii de la o lună la alta. Cu toate acestea, mama ne mărturisește că nu vrea să își lase copiii în grija statului, vrea să îi crească ea. Și mai dorește ceva, ca acești copii să învețe și poate într-o zi să scape de sărăcie.

Printre jucării și hăinuțe arse, femeia ne arată cu mândrie un covor pe care l-a scos din casa în flăcări. A reușit să salveze covorul pe care l-a primit în urmă cu ceva vreme de la o cunoștință, drept cadou.

Cauza incendiului a fost un tablou electric defect. De acolo a pornit focul și s-a extins repede. Casa care a ars era o clădire de la Primărie. Mama a început să își ridice altă casă cu ajutorul unui om de bine din sat și cu ajutorul rubedeniilor, în apropiere, dar femeie povestește că primarul comunei nu o mai lasă să construiască pentru că a colo ar fi pășune. Casa e ridicată și ar avea materiale să o finalizeze, dar i s-a spus să părăsească zona. Efectiv nu știe încotro să meargă și cere ajutor pentru ca ea și copiii să aibă un acoperiș desupra capului în această iarnă.

Oferta SAVCOM 18 - 23 Octombrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here