Copil de 4 ani, în comă, după o anestezie la dentist. Ministrul Sănătății a trimis Corpul de Control la cabinetul stomatologic în care s-a petrecut incidnetul, în orașul Pitești. Luni, după o anestezie la un dinte, băiatul de 4 ani a început să se simtă rău. El a fost transportat la Spitalul de Pediatrie din Pitești, unde a intrat în stop cardio-respirator. A fost resuscitat, apoi stabilizat de medici, titrează realitatea.net. Băiețelul a fost adus în stare gravă la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală în seara de luni.
El este la Terapie Intensivă, intubat și în continuare în stare foarte gravă.
Reprezentanții clinicii stomatologice din Pitești transmit că au respectat cererea părinților, deși recomandarea medicilor a fost tratamentul clasic, și nu unul sub anestezie.
„Copilul în vârstă de 4 ani şi 8 luni a venit pentru prima dată la clinica noastră la o consultaţie de specialitate pe 18 ianuarie. În urma acesteia, s-a constatat că avea nevoie de obturaţii cu tratamente de canal şi obturaţii simple. Deşi s-a dovedit necooperant, părinţilor li s-a recomandat să încerce totuşi tratarea clasică, chiar dacă exista posibilitatea ca tratamentele să dureze mult şi rezultatele să se lase aşteptate. Părinţii au optat însă pentru analgosedare deoarece ştiau de existenţa acestei opţiuni de la fratele mai mare al copilului, căruia i se efectuaseră anterior tratamente stomatologice sub analgosedare în clinica noastră. Ţinem să precizăm că tratamentele stomatologice sub analgosedare sunt recomandate în cazul pacienţilor anxioşi, care nu cooperează cu medicul dentist şi a căror stare de sănătate are de suferit din acest motiv”, au transmis reprezentanţii Clinicii.

Oferta SAVCOM 22-17 Februarie OFERTA RITMIC COM ILIȘEȘTI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here